НАГРАДА „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД“ ДОДЕЉЕНА ВРТИЋУ „СЕСТРЕ БУКУМИРОВИЋ“

Вртић „Сестре Букумировић“,  ПУ „Чика Јова Змај“ освојио је друго место у категорији  најлепше уређено двориште предшколске установе, у  оквиру акције „За зеленији Београд“.

На манифестацији која је одржана 16. пут, награде и захвалнице уручио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић нагласивши да је додела признања за најлепше зелене површине добра прилика да се друштвена свест о значају очувања животне средине што више прошири.

У категорији најлепше зелене површине око стамбеног објекта, прво место освојила је стамбена заједница Карађорђева 11, општина Земун, а у категорији најлепши балкон прво место је освојила Јасмина Тошовић, Улица Милутина Главичког 3, општина Палилула.

У категорији најлепша зелена површина угоститељског објекта, прво место освојио је  ресторан „Франш” на општини Савски венац, а за најлепшу зелену површину око пословног простора жири је наградио компанију „ Energogroup” d.o.o., Незнаног јунака бр. 7 са Савског венца.

У категорији најлепше уређено школско двориште, прво место је освојила Пољопривредна школа ПКБ, Панчевачки пут 39 са Палилуле, а за најлепше уређено двориште предшколске установе награђен је чукарички вртић „Горица”.

У категорији најлепша окућница, прво место освојила је Гордана Лукић, Војводе Путника 20, са Савског венца.

Специјалне награде освојили су: Синиша Стефановић, Панчићева 8 за кровну терасу на територији Старог града, а за унутрашње двориште зграде је награђена стамбена заједница Молерова 17 на општини Врачар.

Манифестацији су присуствовали  чланови Градског већа, градски секретари и други представници Градске управе, председници градских општина, директори градских јавних и комуналних предузећа и бројни грађани.

Поделите вест: