БЕСПЛАТНИ ТЕРМИНИ НА БАЊИЦИ ЗА ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРБИЈЕ

Општина Вождовац и Ватерполо савез Србије потписали су данас  споразум о сарадњи који ће омогућити ватерполо репрезентацији Србије бесплатне термине за тренинге на базенима на Бањици.

Према договору који је постигнут, репрезентација ће бесплатно моћи да тренира на Бањици од јуна до краја августа, свакога дана у терминима од 9 до 12 сати и од 19 до 22 сата.

„Осим  мушкој А селекцији репрезентације Србије, бесплатни термини за тренинге биће омогућени и женској  А- селекцији, као и млађим селекцијама ВСС-а .Тренинзи ће се одржавати у затвореном олимпијском базену са циљем даљег развоја и унапређења ватерпола и успешних припрема  за предстојећа европска и светска првенства“, рекао је председник општине Вождовац Александар Савић.

Савић је најавио да ће овога лета бити омогућени и бесплатни термини за све основце и пензионере са Вождовца, као и за предшколце.

Председник ВСС Виктор Јеленић је нагласио да овај споразум је  веома значајан  за Савез и за први тим наше репрезентације, која годинама уназад осваја најсјајнија одличја, а сада ће моћи да тренира без проблема и притисака.

Председнику Општине захвалили су се и Генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Марјан и директор УСЦ „ Вождовац“ Драган Животић, најавивши да ће први тренинг женске омладинске селекцији бити одржан у уторак (12.06.) ујутро.

Општина Вождовац је, као оснивач Установе спортски центар (УСЦ) „Вождовац“ која управља базенима на Бањици,  дала сагласност да се изађе у сусрет захтевима Ватерполо савеза Србије о терминима коришћења услуга центра.

Спортски центар на Бањици је од недавно поново под  управом  УСЦ „Вождовац“ , након што је 25 година, незаконитим одлукама, био одузет грађанима Вождовца и Београда. Правоснажном одлуком Апелационог суда у Београду потврђено је право коришћења општине Вождовац над спортским центром на Бањици.

Поделите вест: