СМОТРА ВОЖДОВАЧКИХ ОЛДТАЈМЕРА

Власници популарних „олдтајмера“ изложили су данас своје ретке и драгоцене примерке старовременских аутомобила и мотоцикала на паркингу испред Дома здравља „Вождовац“. Организатор овог традиционалног окупљања изузетних чертвороточкаша и двоточкаша Вождовчанима је Ауто мото клуб „Ветеран“- Вождовац, а суорганизатор је Градска општина Вождовац.

Ово је уједно била и прилика да се обележи 36 година постојања Клуба, једног од најстаријих у Београду. Радознали Вождовчани дошли су са својим малишанима да виде заиста ретке примерке возила историјске и музејске вредности старијих од 35 година. Изложба је била репрезентативна, видели су се Мерцедеси из 1938. и 1952. године, Фиат абарт и Камара, Алфа Ромео из 1968. Ситроен ами 6 из 1970. , Мини, амерички доџ из 1967, Тријумф Т4 из 1961, Опел рекорд из 1962. и мношто мотоцикала из 1950, – их година, који су изазвали велику пажњу присутних.

После окупљања, из традиционалну сарадњу Саобраћајне полиције и Полицијске станице Вождовац, колона је са пратњом кренула на промотивну вожњу Београдом према Винчи, најстаријој насеобини, где су учесницима подељена признања. Медаље за успешан и предан развој овог спорта учесницима је испред Градске општине Вождовац уручио Бојан Младеновић, члан Већа општине.

Поделите вест: