НОВА ПАРКИНГ МЕСТА У НАСЕЉУ МИЛОРАД МЕДАКОВИЋ

Општина Вождовац је данас, за становнике насеља Милорад Медаковић, у просторији Месне заједнице организовала трибину на којој је разговарано о темама актуелним за тај део Вождовца и унапређењу безбедносне ситуације.

Велики број окупљених грађана искористио је прилику да размени искуства са представницима МУП-а, тужилаштва и општине Вождовац, као и да да своје предлоге или постави питања у вези са одређеним проблемима који их тиште. Конкретне одговоре пружили су им државна секретарка Министарства унутрашњих послова Дијана Хркаловић, начелник београдске полиције Веселин Милић, заменик јавног тужиоца Другог основног јавног тужилаштва Предраг Миловановић, начелник Полицијске станице Вождовац Небојша Драговић и члан Већа општине Вождовац Реља Огњеновић.

Грађани су тражили савет како да се заштите од случаје крађе на улици или пљачке станова, указали на проблем недостатка тротоара, лежећих полицајаца у одређеним улицама, као и паркинг места за инвалиде.

Члан Већа оштине Реља Огњеновић најавио је да ће Општина ове године обезбедити још 48 нових паркинг места у овом насељу и позвао грађане да се обрате уколико је негде потребно поставити стубиће, како би се регулисао проблем паркирања на недозвољеним површинама.

Државна секретарка Дијана Хркаловић похвалила је рад Полицијске станице Вождовац која је својим ангажовањем довела до тога да је смањен број имовинских деликата.

Према њеним речима, само на Вождовцу смањена је стопа криминала за пет одсто, док су имовински деликти, смањени за око 10 одсто. У вождовачким школама смањен је и број кривичних дела вршњачког насиља са 48 на 30, истакла је она.

„Посебно смо поносни што је прихваћена иницијатива министра Небојше Стефановића и у основне школе уведен нови предмет  – Основи безбедности деце за ученике четвртог и шестог разреда. До сада је одржано 466 предавања, а од ове године тај предмет увешћемо и за полазнике првог разреда, како би се најмлађи научили како да се понашају у саобраћаја, заштите од опасности на интернету, од дроге и вршњачког насиља“- рекла је државна секретарка Хркаловић на скупу.

Поделите вест: