STEFANOVIĆ U RAZGOVORU SA GRAĐANIMA NASELjA STEPA STEPANOVIĆ

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je večeras sa stanovnicima naselja Stepa Stepanović, o nalaženju najbržih i najefikasnijih rešenja za probleme sa kojima se građani tog naselja susreću.

Stefanović je na samom početku dao garanciju da benzinska pumpa, protiv čije izgradnje su meštani protestovali, neće biti izgrađena.

„Kao potpredsednik Vlade garantujem vam da pumpa neće biti izgrađena, jer to ljudi ne žele“, rekao je Stefanović.

On je pohvalio direktnu komunikaciju opštine Voždovac sa građanima i naveo da će takav vid razgovora predložiti kao redovnu aktivnost u narednom periodu.

Tokom tribine razgovaralo se i o postignutim rezultatima na povećanju bezbednosti građana, a kao najznačajniji rezultat prethodnih susreta istaknut je dogovor o prelasku pojedinih nadležnosti nad naseljem sa državnog na gradski nivo, što će omogućiti nesmetano funkcionisanje komunalnih preduzeća u naselju.

Stefanović je podsetio da su pojačane policijske kontrole na Voždovcu, u koje su uključeni i pripadnici Žandarmerije, dale odlične rezultate i dodao da je važno da se svaki građanin oseća sigurno.

„Veoma nam je važna i bezbednost dece i zato radimo na tome da sve škole pokrijemo video nadzorom. U skoro 200 beogradskih škola postoji školski policajac, a kao vid prevencije uveli smo i predmet Osnovi bezbednosti dece, jer nam je cilj da edukujemo najmlađe kako i na koji način da se ponašaju i zaštite od različitih rizika i opasnosti“, zaključio je Stefanović.

Podelite vest: