НАЈВАЖНИЈИ ГОСТИ НА СЛАВИ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Најважнији  гости на слави Општине Вождовац, које је угостио председник Александар Савић били су ученици веронауке ОШ „Веселин Маслеша“.

Малишани су дали велики број предлога шта би волели да се уради на Вождовцу и како би они управљали  Општином када би били на месту председника. Они би увели лифтове у школе јер су им тешке торбе, проширили школско стешениште, увели кажњавање за бацање ђубрета по улици, а осмаци би морали да поштују млађе ђаке и да их не гурају на физичком. Посебно би утицали на то да одрасли понекад буду деца.

Председник Савић им се захвалио и рекао да  је добио много добрих идеја  како да Вождовац и сви ми будемо још бољи, посебно према деци која су наша будућност.

„Желимо да у следећој години најавише предлога добијемо од вас деце  како да се ми одрасли понашамо према вама и како да помогнемо свој деци да им одрастање буде здравије и лепше“ рекао је Савић.

Градска општина Вождовац обележила је данас своју крсну славу Светог aпостола Андреја Првозваног. Свечаност је почела у Храму Светог Преображења Господњег светом литургијом коју је служио београдски намесник протојереј ставрофор Бранко Топаловић, изасланик патријарха, у пратњи свештенства хора Храма.

Бројни грађани и гости, окупили су се као и сваке године у холу Општине да испрате обред резања славског колача и освећење жита, након којег је отац Бранко Топаловић пренео благослов патријарха српског господина Иринеја и пожелео срећну и благословену крсну славу.

Председник општине Вождовац Александар Савић се захвалио на благослову  честитавши, у име  Општине, славу свим грађанима Вождовца  уз жељу да је проведу  у миру и радости са својим најмилијима.

Поделите вест: