КАРАТИСТКИЊИ ТАЊИ ПЕТРОВИЋ УРУЧЕНА ПОВЕЉА ЗАСЛУЖНИ ГРАЂАНИН ВОЖДОВЦА

Јавно признање Градске општине Вождовац  за 2017. годину – Повеља заслужни грађанин уручена је данас каратисткињи Тањи Петровић за врхунска спортска достигнућа и велики допринос промоцији спорта, образовања и васпитања деце и омладине.

Признање је уручио председник Општине Александар Савић на свечаној седници Скупштине општине Вождовац, која је одржана поводом обележавања Дана Вождовца и славе Свети апостол Андреј Првозвани.

Предајући награду, председник Савић  је рекао да је Тања Петровић мајстор каратеа која у низу освојених државних, светских и европских медаља има и  титулу непоражене на домаћим првенствима у средњој категорији за све време такмичарске каријере и пожелео јој да буде непоражена и у својим успесима у раду са децом и омладином.

Захваљујући на признању Тања Петровић је истакла да је на Вождовцу започела своју успешну каријеру када је као дете и 1984. године добила награду Општине Вождовац за најбољег спортисту јуниора. Сада је, како је рекла, њена мисија у карате клубу „NIPPON“ који је основала пре 20 година, здраво одрастање деце кроз спорт, јер је спорт најздравије место одрастања.

На свечаној седници је уручен и хуманитарни прилог – више од 300 хиљада динара, Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској, одељењу Дом „Јован Јовановић Змај“ у Улици Браће Јерковић 119.

Предајући симболични чек, председник Скупштине општине Александар Мирковић је подсетио да су новац донирали одборници Скупштине, одрекавши се накнаде за рад на свечаној седници, као и посетиоци хуманитарне кошаркашке утакмице на којој су учествовали градски и општински челници и познати спортисти.

Мирковић је рекао да се уназад четири године одборници одричу своје надокнаде у хуманитарне сврхе и да ће се са том праксом наставити.

Директор Дома „Јован Јовановић Змај“ Јанко Табаковић се захвалио у име свих запослених и све деце, рекавши да нису важна само материјална давања већ и успомене које деца носе са догађаја какав је била хуманитаран утакмица и сусрет са спортистима.

Сумирајући резултате претходне године и целокупног рада, председник Општине Александар Савић је изразио  велико задовољство свиме што је урађено.

«Следећи успешну политику наше Владе и председника Србије Александра Вучића радили смо веома много на развоју привреде, комуналне и путне инфраструктуре, саобраћаја,  здравства и школства реализујући велике и виталне пројекте који су видљиви, мерљиви и што је најважније на корист  грађанима Вождовца. Морамо да урадимо још више и да се трудимо да испунимо све што грађани буду поставили као циљ», истакао је Савић.

Председник Скупштине општине Александар Мирковић истакао је да су за добре резултате заслужни  и одборници који су допринели да се Општина развија, напредује и постане боље место за живот, ако и да без доброг тима нема ни успеха ни напретка.

Свечана седница којој је присуствовао Њ.Е. Валериј Бриљов амбасадор Белорусије у Србији, започела је Државном химном у интерпретацији познате уметнице Мари Мари, а присутни су чули и литерарне радове ученика вождовачких основних школа „Јајинци“, „Ђура Даничић“ и “Бора Сатнковић“ на тему: Мој Вождовац. Прогам свечане седнице завршен је наступом КУД-а „Радост“ из Раковица села који је извео „Игре из Босилеградског Крајишта“.

Поделите вест: