ДЕЦА ИЗ ДОМА „ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ“ ИГРАЛА КОШАРКУ ЗАЈЕДНО СА СВОЈИМ ИДОЛИМА

У спортској сали „Вождовачког центра – Шумице“ вечерас је одиграна хуманитарна кошаркашка утакмица на којој су екипе Вождовац и Град Београд играле за децу без родитељског старања из Дома „Јован Јовановић Змај“. На паркету су се нашли градски и општински функционери, а подршку су им пружили и наши познати спортисти – кошаркаши Милан Гуровић, Игор Ракочевић и Наташа Ковачевић, каратисткиња Тања Петровић, голман Ивица Краљ и аутомобилиста Душан Борковић. Са њима заједно и деца из Дома бацала су кошеве, не кријући радост што играју кошарку са својим идолима.

Овога пута, резултат меча није био битан, већ жеља да се комплетан прикупљени добровољни приход, уз средства која су већ обезбедили одборници Скупштине општине, додели Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској – одељењу Дом „Јован Јовановић Змај“ у Улици Браће Јерковић 119.

„Сви они који су данас дошли на утакмицу, показали су солидарност на делу и својим прилозима помогли децу без родитељског старања из Дома „Јован Јовановић Змај“ – рекао је председник Општине Александар Савић. Он је додао да ово није први пут да се вождовачки одборници у хуманитарне сврхе одрекну надокнаде за рад на последњој свечаној седници Скупштине и изразио наду да ће то убудуће постати традиција.

Председник Скупштине општине Александар Мирковић објаснио је да су одборници одрицањем од своје надокнаде за рад на свечаној скупштинској седници прикупили износ од 275 хиљада динара. „Жеља нам је да поред финансијског аспекта, ова деца стекну нека нова искуства, упознају своје идоле и празнике дочекају у што бољем расположењу“- навео је Мирковић.

За екипу Вождовца надметали су се председник Општине Александар Савић, председник Скупштине општине Александар Мирковић, чланови Већа Милош Стојановић и Реља Огњеновић, директор НУ „Светозар Марковић“ Марко Ђорђевић, начелник Полицијске станице Вождовац Небојша Драговић, штићеник Новица Миљковић и други. За тим Града Београда играли су чланови градског Већа Драгомир Петронијевић и Александар Мaрковић, градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, извршни директор ЈП „Путеви Београд“ Немања Адашевић и други.
Доброј навијачкој атмосфери допринело је и вођење програма Предрага Поповића – Попа.

Поделите вест: