ОДБОРНИЦИ ДОНИРАЛИ НОВАЦ ДОМУ ЗА НЕЗБРИНУТУ ДЕЦУ

Одборници Скупштине општине Вождовац одрекли су се накнаде за присуствовање свечаној седници Скупштине која ће се одржати у децембру, а средства у износу од 275 хиљада динара биће донирана Центру за заштиту одојчади, деце и омладине – Дом „Јован Јовановић Змај“ у Улици Браће Јерковић на Вождовцу, одлучено је на десетој седници Скупштине општине.

Ребалансом буџета Општине, који је усвојен на седници, опредељена су средства за реконструкцију вртића „Мила Јевтовић“ у Данијеловојулици, адаптацију основних школа и санацију путева на Вождовцу.

Председник Општине Александар  Савић је, на критике о лошем раду општинске власти које преко друштвених мрежа износе одборници опозиције, РЕКАО ДА ЈЕ 2008. године, за време власти ДС-а, само за Пазл град укупно потрошено 316 хиљада евра, а да је, примера ради, сала за физичко у Јајинцима коју је власт СНС изградила на 800 метара квадратних, са потпуном опремом, коштала 225 хиљада евра.

„Сада ви сами видите и процените шта је боље и ко боље ради“, поручио је Савић одборницима опозиције.

„Скоро 30 милиона динара је уложено у Пазл град. Буџетска инспекција, која је контролисала набавку, установила је да  поступак није урађен у складу са Законом о јавним набавкама из 2008. године, да ни једна процедура није испоштована, да је прихваћена понуда која не испуњава услове по члану 44, као и да записник о отварању понуде није урађен у складу са законом. Комисија је још утврдила и да није урађен стручни извештај о оцени понуда, нити постоји доказ о вредновању и бодовању понуда. Уговор је додељен шест дана после истека рока важења понуда и самим тим ван законских оквира. Комисија за јавне набавке установила је да постоје недостаци пројекта и да се не може приступити извођењу радова, а након тога се појављује понуда која одговара условима пројекта. Комисија која је образована за праћење Јавне набавке постављена је и за праћење радова. Не постоји грађевинска дозвола, не постоји употребна дозвола, а месечно одржавање коштало је 200 хиљада динара. Све ово стоји у извештају Буџетске инспекције“, детаљно је предочио председник општине.

Председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић је одговарајући на захтев посланика Демократске странке Горана Шевића да се одборницима достави консолидован извештај Буџета за 2016. годину, рекао је да је тај извештај усвојен пре шест месеци, као и да је Државна ревизорска институција (ДРИ) 2016. године урадила извештај по којем је Општина Вождовац добила највећу – задовољавајућу оцену.

На констатацију одборника Демократске странке Горана Луковића да Општина улаже више у подавалски крај него у градски део, Мирковић је рекао да би било лепо да је све било сређено док је ДС био на власти, па да није морало ништа да се улаже.

Он је навео да ова власт није могла да допусти да у Рипњу само 10 процената домаћинстава има текућу воду и да је поносан што је за време власти СНС воду у Рипњу добило око 80 процената становништва.

„Подавалски део је био у блату, без асфалта, канализације и водовода у 21. веку и морали смо да им омогућимо елементарне услове за живот. А мене занима да ли Ви знате колико становника има Рипањ, Пиносава, Бели поток  и где се налази Улица Друга нова? И како мислите да водите Вождовац, ако то не знате“ упитао је Мирковић одборнике ДС-а.

На седници је потврђен и мандат одборника Јелени Жарковић са изборне листе Доста је било – Саша Радуловић, након што је престао одборнички мандат Стефана Савића. Жарковићева је изјавила да ће наступати као независни одборник, па је закључено да одборничка група Доста је било – Саша Радуловић престаје да постоји јер броји само два члана, што није довољно за формирање групе.

Одборници су усвојили и Решење о изменама решења о избору Савета месних заједница на територији ГО Вождовац, а за директора Установе културе „Бели поток“  именован је Горан Гајић.

Поделите вест: