НА ВОЖДОВАЧКОМ САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА ПОНУЂЕНО ПРЕКО 600 РАДНИХ МЕСТА

Више од две и по хиљаде људи посетило је данас Сајам запошљавања  у Вождовачком центру „Шумице“, на коме су 33 компаније понудиле чак 600 радних места за незапослене свих образовних профила и стручних спрема.

Икеа, Delhaize, Royal Express, G4S, Generali осигурање, Metro Cash & Carry, Wienner Statische оситурање, Adecco Outsorurcing, Тризма, Хотел Србија, Ентеријер Павловић, само су неке од компанија које су тражиле различите образовне профиле, од  дипломираних економиста, правника, продаваца, курира, возача, столара, заваривача, до инжењера, медицинских сестара, неговатељица…

„Данас у Београду има 89 хиљада незапослених, док их је у 2014. било чак 110 хиљада. Смањење броја незапослених је показатељ да идемо у добром правцу“ – нагласио је, приликом отварања Сајма, Драгомир Петронијевић, председник Савета за запошљавање Београда и члан градског Већа.

Александар Савић, председник Градске општине Вождовац, који је обишао штандове на Сајму, подсетио је да је претходни Сајам у општини одржан 2014. године и да је тада било 11.020 незапослених лица на евиденцији Националне службе за запошљавање.

„Данас је број незапослених пао на 8.085, што значи да их је скоро три хиљаде мање, а радимо на томе да се тај број додатно смањи, што је тренд Владе и показатељ доброг руковођења државом, на челу са председником Александром Вучићем“ – рекао је Савић.

Он је истакао да ће нова радна места у општини Вождовац донети и нове урбане и комерцијалне зоне, које је дефинисала општина у око 30 урбанистичких планова.

„Национална служба за запошљавање ове године определила је више од 100 милиона динара за самозапошљавање, за нова радна места“, рекао је  Добросав Марић, директор Националне службе за запошљавање – филијала Београд и додао  да је стопа незапослености у Београду најнижа за последњих двадесет година и износи  12,1 % .

За време трајања Сајма одржане су и обуке за незапослене (АТП – активно тражење посла), за које је било велико интересовање.

Вук Мирчетић, председник Савета за запошљавање општине Вождовац, захвалио се свим послодавцима који су се у великом броју одазвали Сајму, као и Националној служби за запошљавање.

Поделите вест: