ЗАШТО ЈЕ ПРОБЛЕМ СНИМАТИ ЉУДЕ КОЈИ ЧИНЕ ИСТО?

Поводом данашњег прилога телевизијске екипе Н1, насталог након отварања здравствене амбуланте у Прњавору, а који  јасано и недвосмислено показује жељу поменуте екипе за инцидентом, шеф Одсека за информисање ГО Вождовац Марина Ралевић, обратила се следећим речима:

 “Током данашњег догађаја у Прњавору, приметила сам људе који су били непријатни према грађанима. Нисам знала о коме је реч, нити да су у питању новинари, а још мање које медијске куће, пошто данас свако има камеру и снима. Нити сам крила где радим, нити сам имала злу намеру, већ жељу да у неком моменту поставим питање ко има право тако да се опходи према грађанима и да видим о коме је реч. Према законима Републике Србије није забрањено снимање на јавним скуповима. И новинари се исто баве јавним послом, те је и њихово деловање подложно критици јавности.

Ја постављам питање, шта наведена новинарка крије у свом раду, чега се плаши ако јој као јавној личности смета снимање. Ако се јавне личности снимају, ако имамо право да снимимо поштара, лекара, радника на шалтеру, зашто је проблем снимати људе који чине исто? Поготово што се ради о телевизији велике популарности у Србији, чији су новинари мега звезде, те сам сигурна  да свакој телевизији таквог реномеа прија када их грађани препознају и када промовишу њихов рад.”

Поделите вест: