ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА „ПРЊАВОР“ У РИПЊУ

Становници Рипња од данас поново могу да користе амбуланту „Прњавор“, коју су Општина и Дом здравља Вождовац комплетно обновили.

У изградњу и опремање новог објекат амбуланте уложено је осам милиона динара, тако да грађани овог дела Вождовца више не морају да се лече у Зуцу, Јајинцима или Белом потоку.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је Град уложио много у реконструкције домова здравља, напоменувши да ће на Вождовцу наредне године бити направљена здравствена станица на Бањици и испостава хитне помоћи у Белом потоку чиме ће здравствена заштита Општине бити употпуњена.

Градски менаџер Горан Весић је истакао да је развој приградског једнако важан као и развој градског краја те је стога у претходне три године у приградска насеља уложено милијарду и двеста милиона динара.

Прeдсeдник oпштинe Вoждoвaц Aлeксaндaр Сaвић пoручиo je дa ћe oпштинa нaстaвити дa побољшава квaлитeт живoтa свojих житeљa.

„Дрaгo ми je дa смo рaзувeрили oнe кojи су гoвoрили дa oва здравствена станица никaдa нeћe бити рeкoнструисaна. Слeдeћe гoдинe ћe бити обновљен и цeнтрaлни дoм здрaвљa у Рипњу, aли и здрaвствeнa стaницa у „Mинeлу”. Зaвршићeмo и срeђивaњe глaвних сaoбрaћajницa, a нaдaм сe дa ћeмo изгрaдити и десет oдстo вoдoвoднe мрeжe кoja сaдa нeдoстaje“, рeкao je Сaвић.

У амбуланти “Прњавор“ лечиће се 1.500 одраслих Рипањаца, а радно време амбуланте је радним данима од 7 до 13:30 часова, а четвртком од 13:30 до 20 часова.

Догађају су присуствовали члан Градског већа Александар Марковић, подсекретар за здравство Александар Стефоски и в. д. директора ДЗ „Вождовац” Невенка Величковић.

Поделите вест: