ЗМАЈЕВЦИ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ ОКУПЉЕНИ НА ВОЖДОВЦУ

Ученици школа које носе назив песника Јована Јовановића Змаја, окупили су се данас, 46. пут на Сусрету Змајевих основних школа.

Домаћини овогодишњег Сусрета су ђаци и наставници ОШ „Змај Јова Јовановић“ са Вождовца, који су угостили ученике и наставнике школа из Бруса, Сремске Каменице, Панчева, Новог Кнежевца, Руме, Ђурђева, Обреновца, Свилајнца, Суботице, Сремске Митровице, Хајдучице, Бања Луке и Косовске Каменице.

У име Градске општине Вождовац, манифестацију је отворио члан Већа задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић.

„Вождовац има велико срце и желим да се осећате као код своје куће“, рекао је Стојановић позвавши све да уживају у програму и такмичењу.

Добродошлицу је пожелела и директорка школе „Змај Јова Јовановић“ Весна Животић, која је изразила наду да ће се ова дружења наставити успешно, као и до сада.

На данашњем Сусрету Змајевих школа, ученици су извели разноврстан програм. Плесали су, певали, свирали, рецитовали и играли, а током поподнева надметали су се у спортским вештинама и квизу знања о Чика Јови Змају. Програм је завршен мини концертом и заједничком журком ученика и наставника.

Поделите вест: