УЛАГАЊЕ У САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ, ШКОЛСТВО И ЗДРАВСТВО – ПРИОРИТЕТ ОПШТИНЕ

Данас је одржана 7. седница Скупштине градске општине Вождовац на којој је као прва тачка дневног реда усвојена Одлука о другом ребалансу буџета ГО Вождовац за 2017. годину. Према наводима руководиоца Одељења за финансије Јелисавке Ђурашиновић, општински буџет је увећан за читавих 260 милиона динара, а све захваљујући председнику Александру Савићу, који је као наредбодавац буџета предложио добре програме и пројекте и остварио одличну сарадњу са Градом Београдом.

Тако ће се од дела износа средстава из буџета извршити финансирање текућег одржавања основних школа, вртића и Дома културе у Рипњу. Поред тога, средства ће бити намењена изради пројектне документације за здравствене амбуланте на Бањици, у Рипњу и Кумодраж селу, као и за реконструкцију амбуланте Прњавор – II фаза.

Скупштина је изгласала Одлуку о некатегорисаним путевима којом се уређују питања реконструкције, одржавања и коришћења некатегорисаних путева (сеоских, пољских и других), као и Одлуку о површинама јавне намене на подручју Градске општине Вождовац.

Члан Већа општине Вождовац задужен за саобраћај Реља Огњеновић објаснио је одборницима да је за финансирање пројекта одржавања некатегорисаних путева и пролаза издвојен износ од преко 100 милиона динара, захваљујући чему ће  Општина,  која ће од сада имати ингеренције, моћи да уреди све површине од јавног значаја и интереса, а које су раније биле девастиране. „Ово је круна нашег рада у успостављању одговарајућег система и транспарентног рада једне локалне самоуправе. Наш план је да у наредном периоду обновимо све некатегорисане путеве и реконструишемо јавне површине и учинимо их једнако лепим као што је то у насељу „Степа Степановић“, нашем најлепшем насељу на Вождовцу“ – рекао је Огњеновић у свом излагању.

Ради потребе усклађивања са важећим позитивним прописима и то Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, одборници су донели Одлуку о управи Градске општине Вождовац. Такође је донето и Решење о именовању Милоша Ђорђевића из Београда, за вршиоца дужности директора Дома културе „Рипањ“.

Председавајући Скупштине Александар Мирковић подсетио је да су на досадашњим седницама донете бројне одлуке значајне за грађане Вождовца. Уједно је замолио опозиоционе одборнике покрета Двери да убудуће дају конструктивне предлоге и амандмане, да се претходно консултују са општинским руководиоцима и да се упознају пре седнице са материјалом који им се на време доставља. Такође, Мирковић је поново замолио опозиционе одборнике да пажљиво прочитају Пословник о раду СО Вождовац, како би се упознали са начином, правима и обавезама рада одборника и функционисања Скупштине.

Поделите вест: