ИЗГРАДЊОМ ЈЕЛЕЗОВАЧКОГ КОЛЕКТОРА ДО БОЉИХ УСЛОВА ЖИВОТА ВОЖДОВЧАНА

Данас је на Вождовцу почела прва фаза изградње Јелезовачког колектора који ће служити као главни одводник канализације за насеља дуж Јелезовачке долине. Секундарна сабирна мрежа фекалне канализације – колектор „Јелезовац“ деоница I и II налази се у насељу Јајинци. Почетак радова обишли су градски менаџер Горан Весић и председник Привременог органа општине Вождовац Александар Савић, у присуству директора ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Светозара Веселиновића и директора Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислава Поповића.

Градски менаџер Горан Весић је рекао да ће на Јелезовачки колектор, када буде завршен, прво бити прикључени становници насеља Мала утрина, села Раковица, део Миљаковца 3, део Кумодража и део општине Раковица. „Вредност ових радова је 22 милиона динара и у првој фази биће урађено скоро 900 метара колектора, а укупно 3,5 километара“ рекао је Весић. Према његовим речима, када буде завршен, колектор ће прикупити фекалну канализацију са простора на коме живи око 35.000 људи који сада имају септичке јаме и немају никакву канализацију.

Он је додао да се у овом тренутку на општини Вождовац раде и други пројекти везани за водовод и канализацију, чија укупна вредност је око 500 милиона динара.

Александар Савић је изјавио да  захваљујући одговорној политици Владе Републике Србије и премијера Александра Вучића, која доноси добре резултате, данас почиње изградња овог фекалног колектора, после тридесет година обећања која су многи давали. „Ми смо као одговорна општинска власт иницирали, заједно са Београдским водоводом и канализацијом, да се овај пројекат покрене, уз велики допринос Дирекције за грађевинско земљиште и градских власти. Резултат те добре сарадње је изградња првих 850 метара, а за других 2,5 км ћемо расписати тендер у наредних месец дана. Наши планови су да и пре 2020. године цео Вождовац повежемо са водоводном и канализационом мрежом. Тендер расписан за Пиносаву и Бели поток окончаће се за месец или два, чиме ћемо у потпуности решити проблем становника ових подавалских насеља“ – навео је Савић.

Он је додао да је већ урађена и канализациона мрежа у Малој утрини у дужини од 2,5 км, а да су у току радови на изградњи дома здравља у Јајинцима за цео подавалски део, новог дела школе и фискултурне сале за ОШ „Војвода Степа“ у Кумодражу, као и асфалтирање 50 нових улица у подавалским насељима, за које је Општина издвојила 90 милиона динара. „Девет школа ће добити нове ограде, кровове, урадиће се нова дечја игралишта и то је само део онога што чинимо како бисмо подигли квалитет живота становницима наше општине” – истакао је Александар Савић.

Поделите вест: