ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА ВОЖДОВАЧКЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

Заинтересоване вождовачке предузетнице – власнице и директорке фирми, имале су данас прилику да присуствују трибини са темом „Женско предузетништво“, која је одржана у Градској општини Вождовац.

Скуп је организовао Клуб привредника општине Вождовац, са циљем да се оснаже жене предузетнице, укаже на њихов допринос друштву и привреди и да се информишу о могућностима које нуди „Година предузетништва 2016“ – програм који је покренула Влада Републике Србије са осталим партнерима.

На трибини су говориле представнице Града Београда, Привредне коморе Србије и Регионалне агенције за развој.

Присутне предузетнице поздравила је Андреа Радуловић, заменик председника Скупштине града Београда, нагласивши да Град Београд настоји да овим програмом Владе помогне женско предузетништво, стручно оспособљавање и унапређење знања и вештина жена које треба да се држе заједно, јер је њихов допринос друштву немерљив.

Бранислава Симанић, секретар Заједнице предузетника  Привредне коморе Србије и Маја Пејчић, директор Сектора за управљање пројектима у Регионалној агенцији за развој Србије, објасниле су на који начин је могуће учествовати на конкурсу Владе РС, док је Снежана Кљајић из Клуба привредника општине Вождовац понудила информације и сваки вид помоћи локалне самоуправе, коју предузетницима пружа Клуб  привредника у згради Општине.

Присутне жене могле су да добију стручне одговоре на сва питања која су их занимала, а највећи број се односио управо на доступност финансијских средстава.

Поделите вест: