ЧЕТВРТИ ВОЖДОВАЧКИ ПОСЛОВНИ ФОРУМ

Четврти „Вождовачки пословни форум“, одржан у општини Вождовац 03. марта 2016. године, окупио је представнике релевантних државних институција и привредника. Форум је испред Општине отворио координатор пројекта Вук Мирчетић.

Тема овогодишњег Форума били су јавни позиви, конкурси Националне службе за запошљавање и субвенције које НСЗ даје за запошљавање нових лица:

  • Јавни радови за незапослена лица и незапослене особе са инвалидитетом;
  • Програм стицања практичних знања;
  • Стручна пракса;
  • Субвенције за самозапошљавање;
  • Субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих;
  • Учешће у финансирању програма обука на захтев послодавца.

Вук Мирчетић се овом приликом захвалио учесницима на одзиву, истакавши: „Желим да похвалим изузетну сарадњу са Националном службом за запошљавање коју имамо већ годинама. Док су многи причали о томе како је неопходно смањити стопу незапослених, ми смо заједничким снагама и радили на томе. После Сајма запошљавања на којем је понуђено преко 600 послова, више споразума о сарадњи са привредницима и осталим активним мерама, стопа незапослености је смањена и за 2014. и за 2015. годину. То су чињенице које се виде из званичне статистике.“

Организовањем четвртог „Вождовачког пословног форума“, Градска општина Вождовац показује да континуирано одржава односе како са Националном службом за запошљавање, тако и са привредницима са територије општине Вождовац, а све у циљу организовања бољег пословног амбијента и смањења стопе незапослености.

Испред Националне службе за запошљавање пројектом је координирала Јасмина Вјетровић, руководилац НСЗ Вождовац, а са привредницима о детаљима и могућностима остваривања права на субвенције разговарали су предавачи: Љиља Алексић и Дејан Абазовић из Одељења за програме, запошљавање и предузетништва, Љиљана Лутовић из Одељења за образовање и обуку и Ивана Томић из Одсека за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом.

Поделите вест: