НА ВОЖДОВАЧКОМ САЈМУ ОБРАЗОВАЊА ПРЕДСТАВЉЕНЕ БЕОГРАДСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И ГИМНАЗИЈЕ

ОШ „Филип Филиповић“ окупила је данас око 30 средњих школа и гимназија  које су се представиле на Сајму образовања за вождовачке основце. Организатори овогодишњег Сајма биле су основне школе „Ђура Даничић“ и „Филип Филиповић“, уз подршку Градске општине Вождовац и Националне службе за запопшљавање. Ово је била добра прилика да матуранти директно добију информације које ће им помоћи у одабиру своје будуће професије.

У присуству великог броја заинтересованих ученика, Сајам образовања отворили су директор ОШ „Филип Филиповић“ Душан Кићовић, директор ОШ „Ђура Данчић“  Боривој Кнежевић и члан Већа општине Вождовац задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић, уз извођење музичких нумера хора ученика VIII београдске гимназије. Они су позвали матуранте и њихове родитеље да на овогодишњем Сајму погледају и сазнају све о понуђеним занимањима која су представиле бројне београдске средње стручне школе и гимназије.

Милош Стојановић је подсетио да Градска општина Вождовац добро сарађује са свим вождовачким основним школама. „Захваљујем се директорима који су организовали овај сајам, а деци бих поручио да вредно уче и раде, јер само знање нико не може да им одузме, а на нама старијима је да им обезбедимо сигурну будућност“ – рекао је Стојановић.

Посебно важна је била вршњачка едукација на Сајму, помоћу које су  многи основци могли да виде како на делу изгледа пракса у средњој школи која их занима и да чују од ученика, као и професора школа њихова искуства и корисне савете. Тако су се могле дегустирати крофне ученика-кувара, испробати вештине младих фризера и козметичара или видети оригинални модели од коже које су сами скројили ученици за дизајн текстила.

Велико интересовање будућих средњошколаца изазвало је, поред представљање београдских гимназија, занимљиво представљање стручних занимања, као што су стоматолошки техничар, дизајнер текстила, ваздухопловни техничар, фризер, графичар, техничар за обраду дрвета и друга.

Сајам, који је трајао од 10 до 13 часова, посетило је више стотина основаца, заједно са својим родитељима и наставницима

Поделите вест: