ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА РЕГИОНАЛНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ „ЈАЈИНЦИ“

У присуству великог броја грађана подавалских насеља данас су започети радови на изградњи Регионалне здравствене станице „Јајинци“, на месту срушене старе зграде Месне заједнице. Присутнима су се обратили градски менаџер Горан Весић и председник општине Вождовац Александар Савић, а догађају су присуствовали и члан Градског већа Драгомир Петронијевић, као и заменик секретара за здравство Александар Стефоски и директорка Дома здравља „Вождовац“ др Нада Јовановић Васиљевић.

Председник Савић поздравио је присутне грађане и рекао да је ова регионална станица значајна за 50.000 становника у подавалским насељима који су протеклих година били знатно запостављени, јер тадашња власт није имала разумевања за њих. „Данас уз подршку Града Београда и премијера Александра Вучића биће изграђен овај центар у вредности од 50 милиона динара“ – истакао је Александар Савић. Он је навео да је Општина обновила свe основнe школe на својој територији и побољшала безбедност ученика постављањем видео надзора. „Саградили смо 30 нових спортских игралишта, асфалтирамо 20 некатегорисаних путева и то није све. Биће још оваквих инвестиција, не само за подавалски него и за градски део. Комплетну канализациону мрежу добиће ускоро и Јајинци и Кумодраж“- најавио је Савић.

Градски менаџер Горан Весић захвалио се председнику општине Вождовац Александру Савићу, члану Градског већа Драгомиру Петронијевићу и заменику секретара за здравство Александру Стефоском на иницијативи за изградњу регионалне здравствене станице у Јајинцима. „Желимо да сви они рубни делови града, који су свесно били запостављени претходних година, добију потребну инфраструктуру. Први пут у историји завршен је осмогодишњи план развоја водовода и канализације у Београду. Отићи ћемо у сваку општину и становницима ћемо јасно представити шта имамо да радимо наредних осам година и када ће свако добити воду или канализацију“ – истакао је Весић.

Вредност радова на изградњи Здравствене станице „Јајинци“ је 51.992.468,40 динара са ПДВ-ом, а рок завршетка је 120 дана од дана увођења у посао. Радове изводи „ТЕРМОМОНТ“ д.о.о. Београд. Здравствена станица имаће укупну величину од око 780 m², састојаће се од шест медицинских служби (опште медицине, педијатрије, патронаже, гинекологије, стоматологије и лабораторије) и пратећих техничких просторија, организационо и функционално распоређених по етажама. Предвиђено је да ова здравствена установа поседује лифт, грејање и мултисплит систем. Системом видео надзора биће покривена непосредна околина објекта као и сви улази у објекат, сви ходници као и степенишни простор.

Поделите вест: