СТУДЕНТИ ФПН-а У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Руководиоци Градске општине Вождовац данас су угостили групу студената Факултета политичких наука, који су обишли Општину у оквиру реализације пројекта „Теорија и пракса локалне самоуправе“. Циљ пројекта је да се студенти ФПН-а, кроз похађање тренинга и симулацију рада, ближе информишу о начину на који локална самоуправа функционише, о значају и правцу реформе локалне самоуправе, као и да стекну практична знања о томе на који начин раде општинске службе и одељења.

Студенте су примили председник Скупштине општине Александар Мирковић и члан Већа Милан Тодић, са сарадницима из појединих општинских служби. Они су их дочекали речима добродишлице, са жељом да им се данашњом посетом приближи рад општинских одељења у циљу стицања нових искустава и знања. Потом су их провели кроз просторије општинских одељења: инспекцијских послова; имовинско правних послова; финансија, привреде, друштвених делатности и планирања, као и кроз службе за скупштинске послове и информисање, протокол и кабинет.

Студенти су пажљиво слушали представљање начина обављања послова у оквиру одређених одељења, а постављали су и питања на тему изборног система, међународне сарадње са другим локалним самоуправама, учествовања у међународним конкурскима, постојећих контаката Одсека за информисање са медијима и др.

Студенти су се на крају захвалили на топлом пријему и пренесеном искуству које ће им бити од користи током студија. Следећи њихов сусрет са представницима Општине у оквиру пројекта одржаће се за две недеље, када ће студенти похађати тренинг и симулацију рада седнице Скупштине.

Студентска унија ФПН-а, под покровитељством ГО Вождовац, 19. октобра расписала је конкурс за учешће у пројекту “Теорија и пракса локалне самоуправе”, за све студенте Факултета политичких наука. Градска општина Вождовац допринела је у значајној мери спровођењу овог програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.

Поделите вест: