ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ НЕКАТЕГОРИСАНИХ ПУТЕВА НА ВОЖДОВЦУ

На захтев мештана насеља Кумодраж данас су почели радови на асфалтирању Божићне улице крак 1 и 2, у дужини од 150 метара. Председник општине Вождовац Александар Савић, члан Већа задужен за саобраћај Реља Огњеновић заједно са Градским менаџером Гораном Весићем, обишли су радове на реконструкцији ове улице.

„Општина Вождовац ове године издвојила је 45 милиона динара за асфалтирање 19 некатегорисаних улица, укупне дужине 3,5 километара у подавалским насељима Кумодраж, Пиносава, Бели Поток и Рипањ. Завршетак радова очекује за 30 дана. У прошлој и овој години обезбедили смо 50 километара водоводне мреже чији су финансијери били грађани, док су Општина Вождовац и Град Београд радили пројекат и вршили надзор. За следећу годину испланирали смо милион динара за канализацију, водовод и путну инфрсаструктуру на Вождовцу. Припремили смо још 30 нових пројеката, а све то уз јаку подршку Града Београда и Градског менаџера Горана Весића који разуме проблеме мештана и увек радо помогне” – навео је Савић.

Град Београд је ове године издвојио за путеве у подавалским насељима на територији општине Вождовац преко милион евра.

„Данас смо посетили Кумодраж да видимо како теку радови на асфалтирању Божићне Улице. Ми ћемо ускоро кренути и са изградњом Школе која ће имати фискултурну салу. На овај начин, Кумодрж није заборављен као ниједно друго подавалско место. Ми смо пре два дана кренули и са реализацијом пројекта водоводне мреже Мала утрина. Трудимо се да више улажемо у насеља која су заборављена и нису у центру Београда. Наша је обавеза да сви грађани престонице имају асфалт, воду и канализацију до својих домова” – истакао је Весић.

Након Божићне, радове на реконструкцији Улице Јована Миловановића у Раковица селу обишли су и председник СО Вождовац Александар Мирковић, чланови Већа Ивана Томић и Милош Стојановић као и Иван Тејић, директор ЈКП “Београд пут”.

Радови на путној инфраструктури изводе се у пет месних заједница на Вождовцу у вредности од 44.549.854,76 динара, укупна површина асфалтираних улица износи 12.152,10 метара квадратних, односно дужина асфалтираних улица износи 3.472,03 метара квадратних.

Поделите вест: