РАДИО КЛУБ ИЗ МАЂАРСКЕ У ГОСТИМА ВОЖДОВЦУ

Представници мађарског Радио клуба „Bekescabai Varosi“ HA8KWG, који борави у петодневној посети Београду, данас су били гости Градској општини Вождовац.

Чланове Клуба из места Бекешаба, као и чланове вождовачког Радио клуба „Бањица“ YU1BBV, угостио је члан Већа Милош Стојановић. Он је у разговору са представницима два клуба, која су приликом ове посете потписали и повељу о братимљењу, подсетио на значај Радио клуба „Бањица“ приликом прошлогодишњих поплава које су задесиле Србију и Вождовац. У тим тешким тренуцима, захваљујући брзини деловања чланова Радио клуба и комуникацији између радио аматера у Обреновцу и другим поплављеним местима, помоћ угроженима брзо је стизала на праве адресе.

Председник мађарског клуба Имре Домокош позвао је општину Вождовац да се укључи у размену чланова – радио аматера, што би значајно побољшало међусобну сарадњу, упознавање чланства и ширење радио-аматерског покрета.

Ласло Сабаи и Јанош Орбан, иначе професори у електротехничкој школи у месту Бекешаба, изразили су задовољство својом посетом Београду, а посебно обиласком Авалског торња, Музеја Емисионе технике на Авали, као и Музеја Николе Тесле.

Испред Радио клуба „Бањица“ састанку су присуствовали председник Клуба Душан Грујић и чланови Срећко Љубисављевић и Раде Вујиновић.

Поделите вест: