УСПЕШНО ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „НАВАЛА НА АВАЛУ“

Традиционална спортско-рекреативна манифестација „Навала на Авалу“ и ове године одржана је у присуству великог броја грађана. Циљ манифестације је стварање навике код младих за спорт и рекреацију у здравој животној средини, промоција српске народне кухиње и обогаћивање туристичке понуде Града Београда.

Организатори манифестације су Феријални савез Београда и Вождовца уз подршку Градске општине Вождовац. Саветник председника Вук Мирчетић, који је отворио такмичење, уручио је најбољој фудбалској екипи “Фолклораша” медаље и пехар за освојено прво место.

У скопу ове манифестације одржано је и такмичење у спремању пасуља. Петочлани жири једногласном одлуком доделио је треће место групи грађана из Гроцке, друго је припало Панчевцима, а титулу за најбоље спремљени пасуљ понела је екипа из Смедерева.

Целодневни програм који обухвата и пешачење учесника и обилазак знаменитости Авале и ТВ торња има хуманитарни карактер, јер учествују деца из Домова за децу без родитеља. Манифестација је одржана у склопу акције Недеља у покрету – Move Week од 29. септембра до 5. октобра, коју организује ИСКА – Интернационална спортска и културна асоцијација уз подршку Европске уније.

Поделите вест: