СТАНОВНИЦИ НАСЕЉА МАЛА УТРИНА У ЈАЈИНЦИМА ПРВИ ПУТ ДОБИЈАЈУ КАНАЛИЗАЦИЈУ

Преко 200 домаћинстава из насеља Мала утрина у Јајинцима, после више деценија чекања, коначно ће добити канализациону мрежу. Тим поводом су градски менаџер Горан Весић, члан градског Већа Драгомир Петронијевић и председник ГО Вождовац Александар Савић у скупштинској сали општине Вождовац, мештанима овог насеља представили начин спровођења пројекта фекалне калнализације дела насеља Јајинци – локација „Мала утрина“, која ће почети да се гради током наредне недеље.

Грађанима су се обратили и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Светозар Веселиновић и извођач радова из фирме „Мета Балкан“ Бојан Старец.

„Реализација овог пројекта је велики подухват за нас и резултат је веома добре сарадње Града, Општине и грађана. Поред овог, у наредном периоду планирамо и пројекат Јелезовачког колектора који треба да сакупи сву фекалну воду са територије Јајинаца, Раковице и једног дела Кумодража. Такође, Регионални центар за подавалски део здравствених станица креће ускоро са радом“ – истакао је председник ГО Вождовац Александар Савић.

Градски менаџер Горан Весић рекао је грађанима да се наставља са политиком решавања инфраструктурних проблема, а један од њих је и Мала утрина. „Пројекат реализујемо у сарадњи са општином Вождовац. Последњих годину и по дана улажемо у приградске општине, јер не постоје грађани првог и другог реда, за нас су сви исти.“- навео је Весић.

Бојан Старец објаснио је да ће радовима на изградњи канализационе мреже дугачке три километара, бити повезано oкo 300 домаћинстава. Рок изградње је 180 дана, а вредност радова је 40.850.000 динара.

Присутне грађане највише је занимао начин и крајњи рок извођења радова, те је договорено да ће се именовати Комисија састављена од председника Месне заједнице и три представника грађана, која ће се упознати са током сличних радова који се тренутно изводе у Виноградској улици на Новом Београду. На тај начин грађани ће се информисати о свим питањима спровођења пројекта фекалне калнализације у њиховом насељу, а потом ће се у Месној заједници потписивати уговори.

Поделите вест: