ПЛАКЕТА АНИ ТАДИЋ – ПРВАКИЊИ ЕВРОПЕ У УБРЗАНОМ ШАХУ

У свечаној сали Градске општине Вождовац данас је Милан Тодић, члан Већа задужен за спорт и омладину угостио младу шахисткињу Ану Тадић, ученицу другог разреда ОШ „Милан Ђ. Милићевић“, којој је уручио плакету за постигнуто прво место у Европи у убрзаном шаху.

Милан Тодић је младој првакињи честитао на изузетном успеху који је постигла за кратко време, са жељом да убудуће освоји још много награда и пехара. Он је пожелео много среће како Ани, тако и њеном брату Стефану, на предстојећем кадетском првенству Света које се одржава у Порто Карасу (Грчка) од 24.10. до 06.11.2015. године, а где ће ово двоје вождовачких шахиста представљати Србију. На највећој шаховској смотри која ће окупити преко две хиљаде деце из целог света, Ана и Стефан иду са родитељима, који су својим великим шаховским искуством дали допринос њиховом досадашњем успеху.

Ана се шахом бави од своје шесте године, а ове године је победила на школском првенству општине Вождовац, поделила прво место на Кадетском првенству Београда и постала апсолутна првакиња Србије у конкуренцији девојчица до 8 година. На убрзаном првенству Европе које је одржано у Новом Саду, где се окупило више од 300 учесника у кадетској конкуренцији, Ана Тадић је освојила прво место у конкуренцији девојчица до 8 година са освојених 5,5 поена из 7 партија.

Поделите вест: