PLAKETA ANI TADIĆ – PRVAKINjI EVROPE U UBRZANOM ŠAHU

U svečanoj sali Gradske opštine Voždovac danas je Milan Todić, član Veća zadužen za sport i omladinu ugostio mladu šahistkinju Anu Tadić, učenicu drugog razreda OŠ „Milan Đ. Milićević“, kojoj je uručio plaketu za postignuto prvo mesto u Evropi u ubrzanom šahu.

Milan Todić je mladoj prvakinji čestitao na izuzetnom uspehu koji je postigla za kratko vreme, sa željom da ubuduće osvoji još mnogo nagrada i pehara. On je poželeo mnogo sreće kako Ani, tako i njenom bratu Stefanu, na predstojećem kadetskom prvenstvu Sveta koje se održava u Porto Karasu (Grčka) od 24.10. do 06.11.2015. godine, a gde će ovo dvoje voždovačkih šahista predstavljati Srbiju. Na najvećoj šahovskoj smotri koja će okupiti preko dve hiljade dece iz celog sveta, Ana i Stefan idu sa roditeljima, koji su svojim velikim šahovskim iskustvom dali doprinos njihovom dosadašnjem uspehu.

Ana se šahom bavi od svoje šeste godine, a ove godine je pobedila na školskom prvenstvu opštine Voždovac, podelila prvo mesto na Kadetskom prvenstvu Beograda i postala apsolutna prvakinja Srbije u konkurenciji devojčica do 8 godina. Na ubrzanom prvenstvu Evrope koje je održano u Novom Sadu, gde se okupilo više od 300 učesnika u kadetskoj konkurenciji, Ana Tadić je osvojila prvo mesto u konkurenciji devojčica do 8 godina sa osvojenih 5,5 poena iz 7 partija.

Podelite vest: