ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА НОВЕ ШКОЛСКЕ ЗГРАДЕ У ОШ „ВОЈВОДА СТЕПА“ У КУМОДРАЖУ

У Основној школи „Војвода Степа” у Кумодражу, која је стара преко 100 година, почињу радови на изградњи учионичког блока и фискултурне сале. Тим поводом ову вождовачку школу посетио је председник општине Вождовац Александар Савић, заједно са градским менаџером Гораном Весићем и помоћником министра просвете, науке и технолошког развоја Љубишом Антонијевићем.

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић поздравио је све присутне, а посебно Кумодражане и захвалио се Министарству просвете и Граду Београду, као и својим сарадницима који су активно учествовали у припреми реализације овог пројекта. „Било је мукотрпно, али урадили смо све како бисмо данас имали осмех на лицу наших најмлађих. За протеклих годину и осам месеци ове власти, ово је друга школа која се гради. Урађена су и три нова вртића, а на прагу смо да направимо и четврто истурено одељење дома здравља за подавалски део, и заиста можемо да се поносимо до сада показаном одговорношћу“ – рекао је Савић.

Градски менаџер Горан Весић изразио је велико задовољство што су, после много година, Скупштина града Београда и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, успели да обезбеде средства да се на овом месту изгради нових 13 учионица и фискултурна сала. „Не само јер у ову школу није дуго улагано, већ и зато што тиме показујемо да се као друштво окрећемо правим вредностима, а једно од најважнијих је образовање“ – навео је Весић.

Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Љубиша Антонијевић је рекао да је Министарство, заједно са Скупштином града, ЈУП-ом и општином Вождовац, показало добру спремност да заједничким снагама радимо оно што је наш посао – стварање бољих услова за боравак и рад наших ученика, истакавши да је протокол о овом пројекту потписан пре годину дана и да је он показатељ добре сарадње свих учесника.

Директор ОШ „Војвода Степа“ Небојша Животић назвао је овај дан историјским, јер се после много одлагања и препрека, отвара ново поглавље за Школу.

Догађају су присуствовали и члан Градског већа Тања Поповић, градски секретар за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић, помоћник председника ГО Вождовац Миљан Шишовић, чланови Већа општине Ивана Томић и Милош Стојановић, као и директор „ЈУП Истраживање и развој“ д.о.о. Беорад Горан Квргић.

Вредност грађевинских радова је 1.548.000 евра, док ће опремање новоизграђеног простора укупне корисне површине 2.506 квадрата (справе за вежбање у фискултуној сали,школски и канцеларијски намештаj, наставна и техничка средства, аудио, видео и рачунарска опрема…) износити додатних 145.000 евра. Рок за завршетак радова је 6 месеци.

Поделите вест: