ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ОШ “БРАНИСЛАВ НУШИЋ“

Основна школа „Бранислав Нушић“ свечано је представом „Пут од сећања до стварности“ обележила 80 година постојања ове васпитно-образовне установе.

Вишегодишњим радом и трудом стекли су статус огледне Школе и проглашени за једну од 40 најбољих установа. У њој свакодневно наставу похађа преко 750 ђака.

„Изузетна је част имати овакве дивне госте, међу њима и потомка Бранислава Нушића, господина Небојшу. Наша установа постоји од 1935. године и до данас је изнедрила многе успешне генерације” – истакла је директорка ОШ Маријана Стефановић, додавши да је на данашњој свечаности присутан и један од бивших ђака ове школе Милан Тодић, члан Већа општине Вождовац.

„Лепо је присетити се школских дана и својих наставника. Ја вам честитам јубилеј у име Градске општине Вождовац, ђацима желим успешно школовање, а наставницима да своје знање и даље несебично преносе на најмлађе “ – истакао је Милан Тодић.

Овај јубилеј био је идеална прилика да се најбољим ученицима за освојена прва три места на ликовним, књижевним и предметним такмичењима поклоне вредне књиге.

Поделите вест: