„РАДОСТ ЕВРОПЕ“ НА ВОЖДОВЦУ

Традиционална манифестација „Радост Европе“ обележена је на Вождовцу вишедневним дружењем ученика ОШ “Данило Киш“ са вршњацима из Турске. У ту част одржана је свечана приредба којој су присуствовали вицеконзул Републике Турске Ибрахим Карадениз и Мурат Коцак, службеник конзуларног одељења, а испред ГО Вождовац Милош Стојановић, члан Већа задужен за предшколске и школске установе.

Ибрахим Карадениз изразио је велико задовољство сазнањем да су међу ученицима већ склопљена јака пријатељства. Деца из Турске представила су се својом националном музиком, а домаћини плесом и фолклорним играма из Србије.

Присутнима се захвалио и Милош Стојановић, посебно гостима из Турске и школи „Данило Киш“ на успешно спроведеном пројекту.

Директорка школе Данијела Чоловић, изразила је уверење да ће ученици одржавати контакте у наредном периоду и захвалила свима који су пружили помоћ и активно учествовали у реализацији пројекта.

Боравећи неколико дана у Београду, гости су обишли Калемегдан, Ташмајдан, Кнез Михаилову улицу, велики број музеја и друге лепоте наше престонице. О њима се бринуло наставно особље и родитељи ученика код којих су били смештени.

Поделите вест: