ВОЖДОВЧАНИМА ПРЕДСТАВЉЕНИ ДОМАЋИ ПРОИЗВОДИ ПО СТАРОЈ РЕЦЕПТУРИ

У оквиру манифестације „Дани европске баштине“, председник Националне асоцијације за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке“ Дејан Милосављевић, представио је мештанима Вождовца старе рецепте и мале тајне по којима су наше баке спремале ајвар, слатко од шљива и друге наше производе препознатљиве како на домаћем тако и на страном тржишту.

Саветник председника ГО Вождовац Вук Мирчетић и секретар Секретаријата за привреду Тијана Маљковић, присуствовали су демонстрацији прављења ових домаћих производа на стари, традиционалан начин.

“Београду је потребан овакав простор, где читаве породице могу да дођу на полудневни или целодневни викенд излет. Ту може да се ужива у старим занатима, али и да се генерације едукују о томе на који начин су наши стари спремали познате домаће производе.
Град Београд повећаће и сувенирске програме и пласман тих производа како у центру тако и на осталим општинама” – нагласила је Тијана Маљковић.

Радионица је спроведена у просторијама асоцијације у селу Раковица, где је ове године отворен Музеј историје опанчарства. Дејан Милосављевић поздравио је напоре Града Београда и прецизирао да је овакав музеј, још један допринос туристичкој понуди Београда.

Манифестација је ове године успешно реализована, а њена тема била је „Стари и традиционални занати – техничко и индустријско наслеђе“.

Поделите вест: