САОБРАЋАЈНИ БУКВАР ЗА ВОЖДОВАЧКЕ ПРВАКЕ

Ученици првог разреда Основне школе „Бора Станковић“ данас су на поклон добили приручник Саобраћајни буквар, који је за њих припремио Савет за безбедност саобраћаја ГО Вождовац, као и приручник Пажљивкова правила у саобраћају Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

У циљу повећања степена безбедности грађана, а посебно наших најмлађих суграђана, Савет за безбедност саобраћаја Градске општине Вождовац већ другу годину за редом организује бројне акције едукативног карактера, као и промоције на тему Безбедност у саобраћају.

Тим поводом малишанима Основне школе „Бора Станковић“ обратио се члан Већа задужен за саобраћај и председник општинског Савета за безбедност саобраћаја Реља Огњеновић, који је указао на значај смањења броја саобраћајних незгода и побољшања безбедности на путевима. „ Адекватно понашање свих учесника у саобраћају је најважнији елемент безбедности, а главни задатак свих нас је едукација најмлађих, првенствено ђака првака“ – истакао је Огњеновић.

Подели Саобраћајног буквара присуствовали су и представници Саобраћајне полиције, а акцију је ове године подржао Дом здравља „Вождовац“, чији су представници кратком презентацијом ђацима показали основне кораке прве помоћи.

Ђаци Основне школе „Бора Станковић“ су за крај извели скеч о саобраћајним правилима.

Приручници ће у наредном периоду бити подељени свим Основним школама на територији општине Вождовцац.

Поделите вест: