ОШ „ВОЈВОДА СТЕПА“ ИЗ КУМОДРАЖА ДОБИЋЕ НОВОИЗГРАЂЕНИ ПРОСТОР УМЕСТО АЗБЕСТНЕ ЗГРАДЕ

Вождовачка Основна школа „Војвода Степа“, стара 121 годину, коначно ће добити своју прву фискултурну салу, као и нови простор школске зграде, са 13 савремено уређених учионица.

Одговорна општинска власт Вождовца препознала је дугогодишњи проблем ове Школе и својим залагањем помогла да се коначно прикупи сва потребна документација, како би се реализовао пројекат који је више година био на чекању. Реализацији овог пројекта је претходило регулисање имовинско-правних односа, те је Општина пренела право својине на парцелама на којима је планирана изградња, у корист Града Београда.

Европска инвестициона банка је определила средства за изградњу ученичког блока и фискултурне сале, а носилац пројекта је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Поводом донете грађевинске дозволе издате од стране Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове 29. септембра 2015. године, председник Градске општине Вождовац Александар Савић данас је на састанку разговарао са представницом ЈУП-а Истраживање и развој д.о.о. Београд, директором ОШ „Војвода Степа“ Небојшом Животићем и представницима извођача радова. Том приликом прецизиран је датум почетка радова и начини реализовања пројекта. Директор Животић је изразио захвалност што ће Школа по први пут добити фискултурну салу и што ће њени ученици већ од следеће године користити нов школски објекат, захваљујући коме ће азбестни део школе коначно бити уклоњен.

Објекат који почиње да се гради састоји се од ученичког блока спратности П+1 и фискултурне сале спратности П+0, све заједно укупне корисне површине 2.506 квадрата, инвеститор је Град Београд, а рок за завршетак радова је 6 месеци. Вредност грађевинских радова је 1.548.000 евра, док ће опремање новоизграђеног простора (справе за вежбање у фискултурној сали, школски и канцеларијски намештај, наставна и техничка средства, аудио, видео и рачунарска опрема…) износити додатних 145.000 евра.

Иначе, Кумодрашка школа постоји још од 1894. године, док је прва зграда на данашњем месту сазидана 1910. године. Данас ОШ „Војвода Степа“ броји 819 ђака који ће од следеће године имати много боље услове школовања.

Са представницом ЈУП-а и представницима извођача радова разговарали су и помоћник председника Општине Миљан Шишовић и чланови Већа Ивана Томић и Милош Стојановић.

Поделите вест: