ОТВОРЕНА ХУМАНИТАРНО-ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА БРАНКЕ ВЕСЕЛИНОВИЋ

Хуманитарно-продајна изложба дела заоставштине из Фонда Бранке и Млађе Веселиновић, уз стихове о доброти и праштању, свечано је отворена у сали Градске општине Вождовац.

Новац од продаје књига, цртежа, слика и других предмета у власништву драмске уметнице и почасног амбасадора УНИЦЕФ-а, биће од помоћи деци са инвалидитетом или без родитеља, да бар на тренутак забораве своје тешко одрастање.

Посетиоци изложбе, љубитељи писане речи и ђаци ОШ „Јанко Веселиновић“, имали су прилику да разгледају слике и предмете из разних крајева света које је Бранка током своје дугогодишње каријере обишла.

„Имам ту част да као драмска уметница будем данас са вама. Јако сам срећна ако можемо на било који начин да помогнемо другима јер доброту треба несебично делити“ поручила је добитница многих плакета, награда и признања Бранка Веселиновић. Она се посебно захвалила организатору изложбе општини Вождовац на уложеном труду и разумевању.

Члан Већа општине Ана Ћирић, захвалила се свима који су данас дошли и својим присуством подржали ову акцију. ГО Вождовац подржава активности хуманог карактера и то ће чинити и у будућности.

Гост изложбе био је познати дечји песник Љубивоје Ршумовић који сматра да поред доброте и љубави, госпођа Бранка поседује још једну врлину – праштање.

Сви људи добре воље и поштоваоци дела Бранке Веселиновић могу посетити изложбу и у наредна два дана и тако помоћи деци којима је наша помоћ преко потребна.

Поделите вест: