ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ И ТЕРЕТАНА НА ОТВОРЕНОМ У ШУМИЦАМА

У вождовачком насељу Шумице, на простору између зграда бр. 1 и 5 у Римској улици иза хотела ”Србија”, данас је отворено ново дечје игралиште са мобилијаром за децу, теретаном на отвореном и два стола за шах.

Овај парк са свим пратећим садржајима за најмлађе, спортисте, рекреативце, као и старије суграђане, отворили су: Градски менаџер Горан Весић, генерални директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић, као и председник Градске општине Вождовац Александар Савић са својим сарадницима.

Представнике градских и општинских власти дочекали су малишани из вртића “1001 радост“, који су у знак захвалности што су добили ново игралиште отпевали песмицу посвећену очувању животне средине.

Након обиласка дечјег игралишта, одиграна је партија шаха са најмлађим суграђанима из Шаховског клуба „Делфин“, за шаховским таблама које се налазе у оквиру терена.

Чланови Кик бокс клуба „Вождовац“ демонстрирали су присутнима врсте и начин извођења вежби на спортским справама које се налазе у теретани на отвореном, указавши на значај ове теретане за спортисте и суграђање који се рекреативно баве спортом.

Током обиласка новоотвореног парка, председник Градске општине Вождовац Александар Савић, обратио се присутним грађанима и упознао их са свим реализованим пројектима који се односе на обнову и постављање нових дечјих игралишта. Такође, изнео је и план обнове игралишта у наредном периоду, затим се захвалио грађанима Римске улице на покренутој иницијативи, изразивши спремност општинских власти да заједно са грађанима приступе решавању проблема. У циљу побољшања квалитеа живота грађана и повећања степена безбедности, посебно наших најмлађих.

Градски Менаџер Горан Весић, изјавио је да је у последњих годину дана обновљен велики број дечјих игралишта од којих је 23 на Вождовцу. ,,Захваљујући доброј сарадњи са ГО Вождовац, ова пракса наставиће се и у наредном периоду”- истакао је Весић.

Реконструкција обухватила површину од 3.000 квадратних метара, и урађена је као и све претходне у граду, по највишим стандардима. Садржај је намењен свима, од деце за које је постављен богат мобилијар за играње, до омладинаца који имају теретану, док су за најстарије постављени бетонски столови са шаховским таблама и клупе за седење – навео је директор ЈКП ”Зеленило Београд” Слободан Станојевић.

Иницијатива грађана са Вождовца и добра сарадња општинских и градских власти, још једном су резултирале реализацијом пројеката на уређењу животне средине и побољшању квалитета основних животних услова Вождовчана.

Поделите вест: