ВОЖДОВАЧКИ ОСНОВЦИ У СИМУЛТАНКИ СА ШАХОВСКИМ ВЕЛЕМАЈСТОРИМА

У петак 05. јуна 2015. године, на платоу испред Градске општине Вождовац, одржана је шаховска манифестација „ШАХОВСКИ ДАН НА ВОЖДОВЦУ“, коју су организовали испред ГО Вождовац – члан Већа задужен за спорт и омладину, Милан Тодић и „Шаховски клуб Тадић”.

Званични програм отворио је Вук Мирчетић, саветник председника општине Вождовац, који је малим шахистима честитао на великом успеху који су дo сада постигли, напоменувши да је ово само једна у низу манифестација којом Oпштина показује да мисли на најмлађе Вождовчане и подстиче њихов успешан рад. Присутну децу и родитеље поздравили су такође и велемајстор Бранко Тадић, као и доајен српског шаховског новинарстава, Драгољуб Јоксимовић.

У првом делу програма малишанима су додељене заслужене награде у виду диплома и шаховских књига, за које се побринуо „ШАХОВСКИ ИНФОРМАТОР”. Награде најуспешнијима уручили су присутни велемајстори Иван Иванишевић, Милош Перуновић и Бранко Тадић.

У другом ревијалном делу програма одиграна је симултанка – велемајстори против вождовачких основаца. Да све протекне у најбољем реду побринула се шаховски судија  Катарина Тадић.

У овој посећеној и лепој шаховској манифестацији учествовало је 72 ученика основних школа, као и 12 предшколаца из вождовачких вртића.

СПИСАК НАГРАЂЕНИХ УЧЕНИКА…

Поделите вест: