ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ДОЂИ У БЕОГРАД“

У дворишту музеја – родне куће војводе Степе Степановића у Кумодражу, у суботу 06. јуна у поподневним часовима, одржана је промоција књиге „ДОЂИ У БЕОГРАД“, аутора Ксеније Сисојевић.

У атмосфери пуној емоција, стихове су говорили глумци Анђелка Ристић, Сузана Петричевић, Милан Мијушковић и аутор књиге. Музичке нумере извели су Ана Синицки, оперска дива из Милана и трио САМ (Ођила).

КУД „Степа Степановић“ из Кумодража фолклорним наступом отворио је ово књижевно вече.

Промоцију књиге „ДОЂИ У БЕОГРАД“ подржала је Градска општина Вождовац, испред које се присутнима обратио Вук Мирчетић, саветник председника Општине поздравивши све присутне и захвалио се на великом одазиву. „Општина Вождовац ће се трудити да организује или да подржи манифестације које грађани желе и на које одлазе“ – рекао је Мирчетић. Том приликом позвао је грађане да помогну општинском руководству својим предлозима и да заједно раде са Општином на оживљавању Вождовца.

Теме које су инспирисале песникињу су породица, отаџбина, пријатељи, а потом широки дијапазон емотивних стања, која су дубоко проживљена. Њена љубав према животу прожима све његове сегменте: срећу, тугу, чежњу, мирис природе… Љубавна осећања су доминарала овим просторним амбијентом – симболом вредности културне заоставштине, која су нам остављена на чување и сећање.

Поделите вест: