АКЦИЈА „ СИГУРНО ЈЕ БЕЗБЕДНО“ У РИПЊУ

У оквиру акције „Сигурно је безбедно“ представници Града Београда и Градске општине Вождовац уручили су житељима насеља Рипањ, у просторијама Месне заједнице „Рипањ“, деведесет ротационих лампи и светлосне сигнализације за тракторе.

Ова акција, коју спроводи општински Савет за безбедност саобраћаја на путевима, допринеће побољшању безбедности на путевима и смањењу саобраћајних незгода у којима учествују возачи трактора. Уз помоћ ротационих лампи које су подељене, возачи трактора ће убудуће ноћу бити више уочљиви у условима смањене видљивости, чиме ће се повећати опрезност осталих учесника у саобраћају.

Уручивању комплета светлосне сигнализације присуствовали су Драгомир Петронијевић, члан Градског већа, Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај, Александар Савић председник Градске општине Вождовац, Владимир Ребић, начелник Саобраћајне полиције и чланови Већа Реља Огњеновић, Ивана Томић, Милош Стојановић, као и председник Месне заједнице „Рипањ“ Драган Божилов.

Обраћајући се присутнима, Реља Огњеновић је указао на значај ове акције за повећавање безбедности учесника у саобраћују и најавио наставак активности на овом пољу.

Наредни корак је додела комплета прве помоћи становницима урбаног дела Вождовца. На овај начин Општина показује да подједнако води бригу о житељима свих насеља на својој територији, као и да брине о њиховој безбедности у саобраћају, истакао је Огњеновић. Такође, он се захвалио представницима Града Београда и истакао одличну сарадњу градских и општинских власти.

Поделите вест: