„ОСМЕХНИ СЕ ЗДРАВО” НА ВОЖДОВЦУ

Дом здравља „Вождовац“, уз подршку Градске општине Вождовац, као и сваке године прикључује се обележавању Националне Недеље здравља уста и зуба, коју од 18. до 24. маја под слоганом „Осмехни се здраво“, спроводe Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ и Стоматолошки факултет у Београду, уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

И ове године је расписан конкурс за децу предшколског узраста, ученике основних и средњих школа за ликовне и литерарне радове на тему „Осмехни се здраво“.

Поводом XXV Недеље здравља уста и зуба, 21. маја 2015. године у згради општине Вождовац, одржана је приредба за децу која су учествовала на конкурсу на тему значаја правилне хигијене и исхране за здравље уста и зуба.

Бројне малишане и њихове родитеље, поздравили су Марко Сарић, заменик председника oпштине Вождовац, као и др Нада Јовановић Васиљевић, директорка Дома здравља „Вождовац“, који су их подсетили на значај очувања здравља уста и зуба, као важне компоненте општег здравља.

Малишани из вождовачких вртића приредили су рецитаторски програм, ученици музичких школа извели неколико музичких нумера, а најмлађе Вождовчане својим мађионичарским триковима забавио је Игор мађионичар, који је изазвао смех и велики аплауз свих присутних.

Најуспешнији радови на крају су награђени дипломама и поклонима.

Поделите вест: