ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА „УНАПРЕЂЕЊЕ УПРАВЉАЊА ИМОВИНОМ У ОПШТИНАМА ВОЖДОВАЦ И РАКОВИЦА“

Поводом успешног завршетка реализације пројекта „Унапређење управљања имовином у општинама Вождовац и Раковица“, који се реализује кроз програм EU exchange 4 делегације ЕУ у Србији, у згради ГО Вождовац одржана је данас завршна конференција. Пројекат је финансирала ЕУ у износу од 150.486,00 евра, што представља 85% укупне вредности, док је остатак финансирала локална самоуправа кроз ангажовање својих кадровских и других  ресурса.

Дејан Реметић, координатор Пројекта, представио је на конференцији остварене резултате, по следећим категоријама:
– Попис јавне имовине и значај наведеног процеса за Град Београд;
– Реализација геодетских снимања, израда информационог система и базе података јавне имовине;
– Реализација обука за запослене у Сектору управљања јавном имовином у општини Вождовац;
– Израда тематских студија и Стратегија управљања јавном имовином у општинама Вождовац и Раковица.

Како је Реметић присутнима појаснио, овим Пројектом је предвиђено да се унапреди систем евиденције јавне имовине. Крајњи резултат је карактер стратегије, односно документи који говоре о томе у ком правцу треба да се креће управљање јавном имовином на територијама Вождовца и Раковице. Укупно 5.873 парцела је обрађено од стране Пројектног тима, од чега је 3.808 парцела са Вождовца које нису спорне, а прослеђене су градском Секретаријату за имовинско правне послове.

О оствареним резултатима, добијеним уз свесрдно залагање запослених у Одељењу за имовинско правне послове и Пројектног тима, говорила је Ивана Томић, члан Већа општине Вождовац. Она је објаснила да спроведени пројекат модернизује систем управљања, евидентира јавну имовину и генерише многе добре ефекте, како за Општину, тако и за Град Београд.

„Најважнији ефекат програма Еxchange 4 је што доприноси економском просперитету наше општине, а комуникација са потенцијалним инвеститорима је вишеструко убрзана. Више се не губи време да би се дошло до информације о некој парцели, већ се то чини за само један дан, једноставним увидом у базу електронских података, као и уз помоћ каталога који даје експертску анализу потенцијалних инвестиција“, навела је Томићева.

Вождовац стратегија
Раковица стратегија

Поделите вест: