ПРОЈЕКАТ „БЕЗБЕДНОСТ СЕ УЧИ ОД МАЛИХ НОГУ“

Узимајући у обзир значај унапређења безбедности саобраћаја, Град Београд је определио средства од наплаћених новчаних казни за саобраћајне прекршаје, за унапређење саобраћајног васпитања и образовања и превентивно-промотивних активности из области безбедности саобраћаја, кроз пројекте удружења. Удружење „Центар за унапређење друштва“ учествује са пројектом „Безбедност се учи од малих ногу“. Пројекат се реализује на територији Градске општине Вождовац, а усмерен је на унапређење безбедности у саобраћају деце предшколског узраста. Партнери на пројекту су “Центар за промоцију безбедности саобраћаја” и стручни сарадници фирме “МОДЕЛ 5”.

У оквиру наведеног пројекта, дана 17. и 18. марта 2015. године одржане су две обуке васпитача ПУ “Вождовац”, а у циљу унапређења саобраћајног образовања деце у овој предшколској установи. Обуку је похађало 50 васпитача из 25 вртића. Циљ обуке је да васпитачи унапреде своје знање из области саобраћајне едукације, да међусобно размене искуства и добију конкретна упутства за реализацију едукације деце, али и родитеља. Обуку је водила Биљана Кордић, дипломирани инжењер саобраћаја, а гости на обуци су били преставници Секретаријата за саобраћај и Милош Стојановић, члан Већа ГО Вождовац, задужен за школске и предшколске установе.

Од понедељка 23.03.2015. године, отпочеће се са едукацијом деце припремних група на специјализованим саобраћајним полигонима, посебно пројектованим за ову намену. Деца ће имати прилике да у симулираним условима реалног саобраћаја, науче основне саобраћајне лекције које су им неопходне за безбедно учествовање у саобраћају. Едукацију деце реализоваће обучени предавачи Удружења “Центар за промоцију безбедности саобраћаја”, а полигоне је пројектовала и израдила фирма “Модел 5”. Такође, у оквиру пројекта планирана је и јавна акција бесплатног прегледа дечијих ауто-седишта, намењена родитељима и осталим грађанима који желе да провере да ли на исправан начин користе своја ауто-седишта.

Поделите вест: