СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ СА ГРАЂАНИМА ВОЖДОВЦА

Председник општине Вождовац – Александар Савић, обишао је станаре из улица Господара Вучића 176 и Бачванске 21, који су недавно упутили писмо захвалности руководству општине Вождовац, које им је помогло да реше вишегодишњи проблем прекида грејања у својим зградама.

Станари наведених зграда грејали су се 40 година путем централног грејања из исте котларнице којом је руковала фирма Медифарм. Међутим, после приватизовања ове фирме, она блокира рачуне и искључује се са система грејања, чиме се прекида и довод грејања у станове зграда, током наредне две године. Са мртве тачке покренуло се тек уз помоћ општинског руководства, које је 2014. године повезало угрожене станаре са фирмом Еко грејање, која има лиценцу да испоручује топлотну енергију и наплату врши преко Инфостана. На тај начин, после обављеног ремонта котларнице, у преко 150 станова средином децембра, коначно стиже топлота.

Председник Савић је разговарао са грађанима на лицу места и позвао их да дођу у Општину, која наставља састанке са представницима скупштина станара, у присуству челника градских јавних предузећа.

„То је једини начин како можемо суштински доћи до података где имамо проблем, јер представници скупштина станара су носиоци права у име грађана. Када нам они лоцирају одређени проблем, ми истог момента можемо контактирати директоре јавних комуналних предузећа – Градске чистоће, Београдског водовода и канализације, Инфостана, Београд пута, Градског стамбеног и те проблеме решавати одмах“ – рекао је Савић. Такође је позвао грађане да се обрате својој месној заједници, која ће све њихове захтеве проследити директно Општини.

Присутни грађани изразили су задовољство што су их председник општине Вождовац Александар Савић, као и председник Скупштине Александар Мирковић, примили и саслушали, а посебно што су заиста изашли у сусрет њиховом проблему, за који годинама претходне власти и друге институције нису имале слуха.

Поделите вест: