САНКЦИОНИСАЊЕ ДИВЉЕ ГРАДЊЕ НА ВОЖДОВЦУ

Од ове године Градска општина Вождовац ће редовно вршити рушења нелегално сазиданих објеката на својој територији, с обзиром да је Град Београд издвојио финансијска средства за санкционисање дивље градње.

У циљу решавања проблема дивље градње, данас је уз асистенцију полиције и инспектора општине Вождовац, започето рушење једног од нелегално сазиданих објеката, који се налази у Беранској улици на Бањици. Овај објекат, који се налази на веома прометном месту, већ дужи низ година представља ругло и место могуће заразе, због бесправно усељених лица која су у околини зграде бацала отпад и узнемиравала становнике суседних зграда.

На лицу места био је и руководилац Одељења за инспекцијске послове општине Вождовац – Томислав Перић, који је рекао да ће се рушењем поменутог објекта, поред санкционисања дивље градње, изаћи и у сусрет бројним грађанима овог дела Вождовца, који су до сада општинској инспекцији поднeли преко педесет пријава.

Градска општина Вождовац ће и у наредном периоду, према плану рушења, уклањати нелегалне објекте, чиме ће се зауставити досадашња пракса зидања без грађевинске дозволе.

Поделите вест: