ИЗВЕШТАЈИ О РАДУ ОПШТИНСКОГ РУКОВОДСТВА ПОКАЗАЛИ УСПЕШНО ПОСТИГНУТЕ РЕЗУЛТАТЕ ТОКОМ 2014. ГОДИНЕ

Одборници Скупштине ГО Вождовац су на првој седници Скупштине у овој години, која је одржана 20. марта 2015. године, усвојили бројне значајне одлуке, као и годишње извештаје о раду општинског руководства.

На 11. седници Скупштине, кроз извештаје, представљени су резултати рада прве године мандата. Председник ГО Вождовац – Александар Савић, представио је одборницима најважније активности и пројекте који су на Вождовцу реализовани или започети у 2014. години. Неки од пројеката су у потпуности финансирани из буџета ГО Вождовац, док су други потпуно или делимично финансирани из буџета Града Београда, а све то уз велику помоћ и координацију надлежних секретаријата и јавних градских предузећа.

Одборници су, такође, усвојили и извештаје Већа ГО Вождовац, Јавног правобранилаштва, Управе ГО Вождовац , ЈП „Пословни простор-Вождовац“, Установе НУ „Светозар Марковић“, ЦКС „Шумице“ и СЦ „Вождовац“.

Између осталог, изгласане су и следеће одлуке:

– Одлука о првом ребалансу буџета ГО Вождовац;
– Предлог Стратегије управљања ризицима ГО Вождовац;
– Одлука о награђивању ученика из буџета ГО Вождовац;
– Одлука о пружању правне помоћи (давањем усмених правних савета, састављањем поднесака: тужби, жалби, захтева, предлога, представки и сл. и састављањем исправа: уговора, завештања, поравнања, пуномоћја и сл.);
– Одлука о начину финансирања програма удружења из буџета ГО Вождовац, на основу које ће се финансијски помоћи програми добровољних, невладиних, непрофитних и неполитичких удружења, основаних ради остваривања и унапређења одређеног заједничког или општег циља и интереса.

Поделите вест: