ТАКМИЧЕЊЕ КАРИКАТУРИСТА „МАЛИ ПЈЕР“

Пријатељи деце општине Вождовац, у сарадњи са Канцеларијом за младе и уз помоћ Градске општине Вождовац, организују такмичарску изложбу младих карикатуриста основних и средњих школа  са општине Вождовац, у четвртак, 12марта 2015. године у 12 часова, у изложбеној  галерији Центра за културу и спорт “Шумице“ (Устаничка 125).

Ово такмичење је део програма  Министарства просвете и информисања, и одржава се већ 21 годину непрекидно. Ученици  из 12 основних школа од I до IV разреда учествовали су са 143 карикатурe, ученици средњег узраста од V до VIII разреда са 121 карикатуром, а ученици из IV разреда средњих школа са 58 радова.

Ђаци су кроз карикатуре обрађивали  права деце и младих у породици, друштвеном окружењу и указивали на оне који их ометају и оне који им помажу да остварују своја права. У  најширем смислу,  пружена им је могућност да изразе своје креативно мишљење и критичко опажање света и појава око себе, али су указали и на одрастање без насиља и вршњачку толеранцију.

Са Вождовца је одабрана 31 карикатура за градску и републичку смотру, која ће се одржати 1. априла. Најбољи радови награђени су књигама карикатура и цртежа  познатог карикатуристе Драгана Руменчића и специјалним дипломама, које ће им бити уручене 12. марта у  ЦКС „Шумице“. У програму ће учествовати познати дечији писци Петар Петровић-Чика Пеца и мр Божидар Пешев.

Поделите вест: