ЈАВНИ УВИД У СТРАТЕШКА ДОКУМЕНТА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЈАВНОМ ИМОВИНОМ У ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

exchange-4Као део активности на реализацији пројекта „Унапређење управљања јавном имовином у општинама Вождовац и Раковица“, предвиђена је израда стручних студија и стратегија.

За потребе активности у Вождовцу израђени су нацрти следећих докумената:

’’Управљање портфолиом јавне имовине општине“

Стратегија управљања јавном имовином у општини Вождовац за период 2015-2019.

Процес стратешког планирања укључио је локалну управу у идентификацију ризика и у развој активности којима би се уочени ризици минимализовали. Основне фазе стратешког планирања које су се спровеле су: ситуациона анализа и креирање стратешког оквира за деловање.

Следеће фазе су јавни увид и усвајање од стране надлежних органа. Како би се омогућио шири партиципативан приступ грађанима, али и свим другим заинтересованим грађанима, пре усвајања предметних докумената од стране ГО Вождовац, неопходно је да Нацрти предметних докумената добију адекватне повратне информације на своје кључне садржинске аспекте. Јавни увид ће унапредити степен транспарентности докумената и повећати кредибилност процеса.

Јавни увид ће трајати 14 дана (до 24. марта 2015. – 10.00ч) и заинтересоване стране могу доставити своје предлоге и сугестије на мејл адресу dejan.remetic@vozdovac.rs. Након затварања јавног увида и обрађивања пристиглих примедби предметна документа, ће бити пуштена у даљу скупштинску процедуру.

Пројекат ’’Унапређење управљања имовином у општинама Вождовац и Раковица’’, реализује се кроз програм Еxchange 4, који имплементира Стална конференција градова и општина у Србији. Општина Вождовац потписала је уговор са Делегацијом Европске Уније у Србији 25. марта 2014. године, која суфинансира реализацију пројекта у износу од 150.486,00 Евра, што представља 85% укупне вредности Пројекта, док остатак финансира локална самоуправа кроз ангажовање својих кадровских и других материјалних ресурса. Партнер у реализацији пројекта је општина Раковица са којом постоји већ традиционална сарадња на развојним пројектима у Граду Београду. Планирани завршетак пројектних активности је почетак априла 2015. године.

Поделите вест: