САЈАМ ОБРАЗОВАЊА ЗА ВОЖДОВАЧКЕ МАТУРАНТЕ

Други Сајам образовања за основце са територије општине Вождовац одржан је у суботу, 07. марта 2015. године у просторијама ОШ „Филип Филиповић“. Организатори овогодишњег Сајма биле су основне школе „Ђура Даничић“, „Филип Филиповић“ и „Данило Киш“, уз подршку Градске општине Вождовац, а матурантима из свих 16 основних школа са Вождовца представило се преко 25 средњих школа.

Директор ОШ „Филип Филиповић“ Душан Кићовић, у присуству бројних заинтересованих ученика, отворио је Сајам образовања и позвао матуранте и њихове родитеље да погледају и распитају се све о понуђеним занимањима, која су представиле присутне београдске средње стручне школе и гимназије.

Манифестацији је, испред Градске општине Вождовац, присуствовао заменик председника Општине Марко Сарић, који је навео значај организовања оваквог вида помоћи будућим средњошколцима, при доношењу одлуке о даљем школовању. „Ми покушавамо да, заједно са просветним радницима са наше општине, помогнемо матурантима и њиховим родитељима, да изаберу одређени образовни профил, тако што ће им се овде данас, представити око 25 средњих школа, а надамо се да ће их идуће године бити још више“, изјавио је Сарић.

Организатори Сајма истакли су веома интересантно представљање средњих школа и њихових бројних занимања. Ово је прилика да матуранти директно добију Аинформације, које ће им помоћи у одабиру своје будуће професије. Одржавање Сајма помогла је и Национална служба за запошљавање, која је свим школама обезбедила бесплатни приручник Водич за избор занимања.

Велико интересовање будућих средњошколаца изазвало је представљање београдских гимназија, али и стручних занимања, као што су козметичар, фризер, стоматолошки техничар, дизајнер текстила и друга. Једна од занимљивости Сајма било је и представљање ученика Школе за негу лепоте, који су присутнима демонстрирали своје научене вештине, правећи нову фризуру директору ОШ „Филип Филиповић“.

Поделите вест: