SAJAM OBRAZOVANjA ZA VOŽDOVAČKE MATURANTE

Drugi Sajam obrazovanja za osnovce sa teritorije opštine Voždovac održan je u subotu, 07. marta 2015. godine u prostorijama OŠ „Filip Filipović“. Organizatori ovogodišnjeg Sajma bile su osnovne škole „Đura Daničić“, „Filip Filipović“ i „Danilo Kiš“, uz podršku Gradske opštine Voždovac, a maturantima iz svih 16 osnovnih škola sa Voždovca predstavilo se preko 25 srednjih škola.

Direktor OŠ „Filip Filipović“ Dušan Kićović, u prisustvu brojnih zainteresovanih učenika, otvorio je Sajam obrazovanja i pozvao maturante i njihove roditelje da pogledaju i raspitaju se sve o ponuđenim zanimanjima, koja su predstavile prisutne beogradske srednje stručne škole i gimnazije.

Manifestaciji je, ispred Gradske opštine Voždovac, prisustvovao zamenik predsednika Opštine Marko Sarić, koji je naveo značaj organizovanja ovakvog vida pomoći budućim srednjoškolcima, pri donošenju odluke o daljem školovanju. „Mi pokušavamo da, zajedno sa prosvetnim radnicima sa naše opštine, pomognemo maturantima i njihovim roditeljima, da izaberu određeni obrazovni profil, tako što će im se ovde danas, predstaviti oko 25 srednjih škola, a nadamo se da će ih iduće godine biti još više“, izjavio je Sarić.

Organizatori Sajma istakli su veoma interesantno predstavljanje srednjih škola i njihovih brojnih zanimanja. Ovo je prilika da maturanti direktno dobiju Ainformacije, koje će im pomoći u odabiru svoje buduće profesije. Održavanje Sajma pomogla je i Nacionalna služba za zapošljavanje, koja je svim školama obezbedila besplatni priručnik Vodič za izbor zanimanja.

Veliko interesovanje budućih srednjoškolaca izazvalo je predstavljanje beogradskih gimnazija, ali i stručnih zanimanja, kao što su kozmetičar, frizer, stomatološki tehničar, dizajner tekstila i druga. Jedna od zanimljivosti Sajma bilo je i predstavljanje učenika Škole za negu lepote, koji su prisutnima demonstrirali svoje naučene veštine, praveći novu frizuru direktoru OŠ „Filip Filipović“.

Podelite vest: