OBNOVLjEN MOST U NASELjU BELA REKA U RIPNjU

U ripanjskom naselju Bela Reka danas je otvoren novi most, koji je zamenio stari nebezbedan prelaz. Most je od velikog značaja za stanovnike ovog kraja, s obzirom da spaja Ripanj sa Ibarskom magistralom.

Završene radove obišli su predsednik Gradske opštine Voždovac – Aleksandar Savić sa svojim saradnicima, predstavnici Mesne zajednice „Ripanj“ i JKP „Beogradput“.

Predsednik Opštine – Aleksandar Savić, rekao je da rekonstrukcija trošnog mosta u ovom naselju, predstavlja rezultat dobre saradnje između Opštine, Grada Beograda i javnih gradskih preduzeća. „Na inicijativu odbornice Skupštine opštine Voždovac – Jasmine Jovanović, pre 6 meseci ustanovili smo da postojeći most koji ovde stoji preko deset godina, ugrožava bezbednost u saobraćaju i bezbednost građana koji se služe tim putem. Opština je pokrenula inicijativu i Beogradput je izašao na lice mesta i obnovio ovaj most. Važno je da je on sada proširen sa 3 na 5 metara, ojačan sa nosećim stubovima i da je urađena zaštitna ograda. Rezultat svega je jedan ovako lep, nov most, koji će građani Bele Reke bezbedno moći da koriste u narednom periodu“, naveo je predsednik Savić. On je istakao da sličnih situacija ima i na drugim mestima na Voždovcu, a da odbornici rade na terenu i probleme uredno prijavljuju rukovodstvu Opštine, koje pronalazi načine da ih reši.

Stevan Batalo iz JKP „Beogradput“, objasnio je da je bezbednost svih učesnika u saobraćaju bila ugrožena, zbog propadanja drvenih pragova koji su se nalazili na glavnim nosačima mosta. Zato su izvedeni građevinski radovi na rekonstrukciji i proširenju mosta, a umesto ranijih drvenih pragova, postavljeni su čelični nosači sa betonskom pločom i završnim slojem asfalta. Takođe su postavljene nove mostovske ograde sa obe strane, kao i odbojna ograda pre i posle mosta.

Na novom mostu skupili su se i zadovoljni građani ovog dela Ripnja, koji su opštinskom rukovodstvu izrazili zahvalnost što više ne moraju da idu zaobilazno 10 do 15 km, s obzirom da most nije bio bezbedan za prelazak kako vozila, tako i pešaka, a naročito dece.

Podelite vest: