ОБНОВЉЕН МОСТ У НАСЕЉУ БЕЛА РЕКА У РИПЊУ

У рипањском насељу Бела Река данас је отворен нови мост, који је заменио стари небезбедан прелаз. Мост је од великог значаја за становнике овог краја, с обзиром да спаја Рипањ са Ибарском магистралом.

Завршене радове обишли су председник Градске општине Вождовац – Александар Савић са својим сарадницима, представници Месне заједнице „Рипањ“ и ЈКП „Београдпут“.

Председник Општине – Александар Савић, рекао је да реконструкција трошног моста у овом насељу, представља резултат добре сарадње између Општине, Града Београда и јавних градских предузећа. „На иницијативу одборнице Скупштине општине Вождовац – Јасмине Јовановић, пре 6 месеци установили смо да постојећи мост који овде стоји преко десет година, угрожава безбедност у саобраћају и безбедност грађана који се служе тим путем. Општина је покренула иницијативу и Београдпут је изашао на лице места и обновио овај мост. Важно је да је он сада проширен са 3 на 5 метара, ојачан са носећим стубовима и да је урађена заштитна ограда. Резултат свега је један овако леп, нов мост, који ће грађани Беле Реке безбедно моћи да користе у наредном периоду“, навео је председник Савић. Он је истакао да сличних ситуација има и на другим местима на Вождовцу, а да одборници раде на терену и проблеме уредно пријављују руководству Општине, које проналази начине да их реши.

Стеван Батало из ЈКП „Београдпут“, објаснио је да је безбедност свих учесника у саобраћају била угрожена, због пропадања дрвених прагова који су се налазили на главним носачима моста. Зато су изведени грађевински радови на реконструкцији и проширењу моста, а уместо ранијих дрвених прагова, постављени су челични носачи са бетонском плочом и завршним слојем асфалта. Такође су постављене нове мостовске ограде са обе стране, као и одбојна ограда пре и после моста.

На новом мосту скупили су се и задовољни грађани овог дела Рипња, који су општинском руководству изразили захвалност што више не морају да иду заобилазно 10 до 15 км, с обзиром да мост није био безбедан за прелазак како возила, тако и пешака, а нарочито деце.

Поделите вест: