ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ НАЈРАСПЕВАНИЈИХ ОДЕЉЕЊА БЕОГРАДСКИХ ОСНОВАЦА

У Центру за културу и спорт „Шумице” данас је одржано градско такмичење „Најраспеваније одељење” основних школа Београда. Организатор ових јубиларних, 40. сусрета, су Пријатељи деце Београда у сарадњи са Пријатељима деце Вождовца и ЦКС „Шумице”, а покровитељ је Град Београд. Мото програма био је „Уз песму се лепше расте!”.

Распеване малишане поздравио је заменик градоначелника Андреја Младеновић, истакавши да је ова манифестација са успешном вишегодишњом традицијом, добра прилика да се допринесе промовисању правих вредности, да се стварају пријатељства међу децом и да се савременим приступом наши најмлађи суграђани укључују у друштвене токове.

У програму је наступило једанаест првопласираних одељења са око 260 учесника из општина Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Лазаревац, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица. Они су извели по две композиције по слободном избору, од којих је једна била изворна народна песма, а друга дечја забавна песма. Наступе такмичара оцењивао је стручни и дечји жири.

На школским и општинским сусретима трећих и четвртих разреда наступило је око 900 деце из једанаест београдских општина.

Najraspevanije-odeljenje

Поделите вест: