ОБУКА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ: СТАНДАРДИЗАЦИЈА ПОСЛОВНИХ ПРОЦЕСА И РАЗВОЈ Е-СЕРВИСА КАО ОСНОВЕ ЕФИКАСНЕ Е-УПРАВЕ

индексУ среду, 25.фебруара одржана је четврта по реду обука за запослене општине Вождовац и Раковица, али и друга заинтересована лица у домену јавне имовине. Тема ове обуке била је “Стандардизација пословних процеса и развој е-сервиса као основе ефикасне е-Управе”, а том приликом су учесници били у могућности да се упознају са основама информационих система који управљају процесима у локалним самоуправа и општинама.

Посебан акценат био је на примерима добре праксе, који се уз одређене измене могу употребити у општинама које реализују пројекат „Побољшање система управљања јавном имовином у општинама Вождовац и Раковица“. Говорило се и о употребљивости самог система, из угла локалних самоуправа и општина, а у складу са стандардима финансирања јединица локала у Републици Србији.

Кроз финалне закључке, учесници су имали прилику и да се упознају са макро системима, односно повезивањем локалних информационих е-сервиса са онима који раде на нивоу изнад – град, министарства и Влада.

Поделите вест: