ZAMENIK GRADONAČELNIKA BRATSKE KEFALONIJE POSETIO VOŽDOVAC

Zamenik gradonačelnika Kefalonije – Evangelos Kekatos, posetio je 20. februara 2015. godine Gradsku opštinu Voždovac, sa kojom ovo grčko ostrvo ima dugogodišnje bratske odnose.

Uvaženog gosta iz Grčke dočekali su predsednik Skupštine opštine Voždovac – Aleksandar Mirković i član Veća opštine – Ana Ćirić, koji su ga poveli u obilazak nekih od znamenitih mesta na Voždovcu. Rodna kuća vojvode Stepe Stepanovića u Kumodražu, koja je obnovljena prošle godine, izazvala je veliko interesovanje zamenika gradonačelnika Kefalonije, kao i spomenik Neznanom junaku na vrhu Avale i prelep vidik sa avalskog tornja. Na kraju obilaska, gost je imao priliku da vidi jedinstveni fudbalski teren FK „Voždovac“, koji se nalazi na vrhu „Stadion šoping centra.“

U zgradi Opštine, gospodina Kekatosa primio je predsednik GO Voždovac – Aleksandar Savić, zajedno sa svojim saradnicima, koji je – poželevši gostu dobrodošlicu – izrazio želju da se dosadašnja uspešna saradnja na polju kulture, proširi na ekonomsku, obrazovnu, kao i na turističku oblast.

Predsednik je upoznao gosta sa značajem i položajem Voždovca i podsetio da u naselju Jajinci jedna ulica nosi naziv po opštini Liksuri (koja je sada ujedinjena sa opštinom Kefalonija), što je izuzetno obradovalo gospodina Kekatosa.

Zamenik gradonačelnika Kefalonije preneo je svoje pozitivne utiske posle obilaska nekih od voždovačkih znamenitosti i pozvao rukovodstvo Voždovca u uzvratnu posetu. Takođe, izrazio je oduševljenje što vidi mlade ljude na čelu Opštine, koji su ga srdačno dočekali i pokazali svoje gostoprimstvo na najlepši način.

Na kraju susreta, čelnici dve bratske opštine razmenili su poklone koji simbolizuju opštinu Voždovac i Kefaloniju i dogovorili unapređenje saradnje između prijateljskih naroda Grčke i Srbije.

Podelite vest: