ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БРАТСКЕ КЕФАЛОНИЈЕ ПОСЕТИО ВОЖДОВАЦ

Заменик градоначелника Кефалоније – Евангелос Кекатос, посетио је 20. фебруара 2015. године Градску општину Вождовац, са којом ово грчко острво има дугогодишње братске односе.

Уваженог госта из Грчке дочекали су председник Скупштине општине Вождовац – Александар Мирковић и члан Већа општине – Ана Ћирић, који су га повели у обилазак неких од знаменитих места на Вождовцу. Родна кућа војводе Степе Степановића у Кумодражу, која је обновљена прошле године, изазвала је велико интересовање заменика градоначелника Кефалоније, као и споменик Незнаном јунаку на врху Авале и прелеп видик са авалског торња. На крају обиласка, гост је имао прилику да види јединствени фудбалски терен ФК „Вождовац“, који се налази на врху „Стадион шопинг центра.“

У згради Општине, господина Кекатоса примио је председник ГО Вождовац – Александар Савић, заједно са својим сарадницима, који је – пожелевши госту добродошлицу – изразио жељу да се досадашња успешна сарадња на пољу културе, прошири на економску, образовну, као и на туристичку област.

Председник је упознао госта са значајем и положајем Вождовца и подсетио да у насељу Јајинци једна улица носи назив по општини Ликсури (која је сада уједињена са општином Кефалонија), што је изузетно обрадовало господина Кекатоса.

Заменик градоначелника Кефалоније пренео је своје позитивне утиске после обиласка неких од вождовачких знаменитости и позвао руководство Вождовца у узвратну посету. Такође, изразио је одушевљење што види младе људе на челу Општине, који су га срдачно дочекали и показали своје гостопримство на најлепши начин.

На крају сусрета, челници две братске општине разменили су поклоне који симболизују општину Вождовац и Кефалонију и договорили унапређење сарадње између пријатељских народа Грчке и Србије.

Поделите вест: