ПОСЕТА БРАТСКОЈ ОПШТИНИ КОСОВСКА МИТРОВИЦА

Поводом 70 година од ослобођења Косовске Митровице, представници општине Вождовац одазвали су се позиву и 21. и 22. новембра били у посети овој братској општини са Косова и Метохије.

Председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић и члан Већа општине Вождовац Реља Огњеновић, присуствовали су свечаној академији поводом 70 година од ослобођења Косовске Митровице у Другом светском рату, која је организована у сали Митровачког двора. Они су такође, заједно са представницима градске власти, Владе Републике Србије, и представницима СУБНОР-а положили венце на споменик палим борцима, а потом су на споменик Бели Анђео положили венац погинулима у бомбардовању 1999. године.

Другог дана посете присуствовали су и свечаном отварању новоизграђеног Митровачког двора, које је организовао привремени орган Косовске Митровице.

Представници општине Вождовац разговарали су са домаћином свечаности Александром Спирићем, председником привременог органа Косовске Митровице и том приликом изразили уверење да ће се добра сарадња две братске општине наставити и у будућем периоду. Такође су обећали да ће Градска општина Вождовац учинити све да, кроз међусобну сарадњу, допринесе бољем животу народа на Косову и Метохији. Као један од видова помоћи су и средства која ће ГО Вождовац уплатити на рачун Храма Св. Димитрија у Косовској Митровици, а која ће се прикупити од дневница којих ће се одрећи одборници Српске напредне странке на свечаној Скупштинској седници 13. децембра 2014. године, на дан славе општине Вождовац.

Мирковић и Огњеновић су испред општине Вождовац својим домаћинима понудили и помоћ у стручној едукацији кадрова, од правника до економиста, која би омогућила још бољи и ефикаснији рад општине Косовска Митровица. Овом приликом они су упутили и позив представницима Косовске Митровице да буду гости 13. децембра 2014. године на прослави Дана и славе Градске општине Вождовац.

Поделите вест: